4.6 C
Budapest
2024. április. 17. szerda
HomeFőhírekBűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfóTavaly ősszel indult el egy vizsgálat a főpolgármester ellen, az OTP tett...

Tavaly ősszel indult el egy vizsgálat a főpolgármester ellen, az OTP tett feljelentés, így áll az ügy!

TikTok

Feljelentette Karácsony Gergely főpolgármester 99 Mozgalmát az OTP

A feljelentésből kiderül, hogy a 99 Mozgalom pénzgyűjtésével kapcsolatos korábbi politikusi állítások hamisak lehetnek.

Az OTP Bank is feljelentést tett Karácsony Gergely főpolgármester 99 Mozgalmának finanszírozása ügyében. A Magyar Nemzet birtokába került dokumentum szerint az adománygyűjtő ládák története hamisnak látszik, ugyanis a – döntő többségükben 50 és 100 eurós címletű – bankjegyek valójában inkább csomagokban érkezhettek, újak voltak, gyűrődésmentesek, több esetben egymás utáni sorszámúak és összetapadtak. 

20200621 MN Budapest Lánchíd KArácsony Gergely tüntetés Magyar Nemzet fotó:Mirkó István20200621 BudapestKarácsony Gergely főpolgármester felhívására vonultak a tüntetők a Lánchíd mellé, a Magyar Tudományos Akadémia előtti szakaszraMagyar Nemzet fotó: Mirkó István (MI)
Fotó: Mirkó István / Mediaworks

A lap cikke szerint, Karácsony Gergely pénzügyeket intéző embere, Perjés Gábor többször is olyan jegyzőkönyveket adott át az OTP-nek, amelyek adománygyűjtő ládák felnyitásáról szóltak. A hitelintézet a sajtóban megjelent hírek után nemrégiben belső ellenőrzési vizsgálatot rendelt el, majd ennek végén fogalmazta meg súlyos megállapításait.

Emlékezetes, hogy korábban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal már elindított az ügyben egy nyomozást. A Nemzeti Információs Központ által az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága számára a tavalyi választások külföldi befolyásolásáról készített, idén júniusi összefoglaló jelentés szerint a 99 Mozgalom számlájára egyetlen befizetőként Karácsony párttársa, Perjés Gábor volt azonosítható. A jelentés is megerősítette, hogy a pénzek több mint négyötöde külföldi pénznemben, euróban és fontban érkezett a 99 Mozgalomhoz.

Karácsonyék számlájára 526 millió forint érkezett annak megnyitása óta, tehát Márki-Zay Péter azon korábbi nyilatkozata, amely a főpolgármester félmilliárdos kampányáról szólt, nagyságrendileg helytálló.

A teljes cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható. 

Megszólalt Karácsony Gergely az OTP-s feljelentésről..

Törvényesen kapta a 99 Mozgalom azt a több mint félmilliárd forint adományt, ami miatt feljelentést tett az OTP Bank – állítja továbbra is Karácsony Gergely főpolgármester, akit az ATV-nek sikerült szóra bírnia, miután már a számlavezető OTP Bank is vizsgálódik a félmilliárdos befizetés nyomán. 

Mi minden vizsgálatot nyugodt szívvel fogadunk, mert ki fog derülni, hogy minden törvényesen zajlott

– állította a főpolgármester. 

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a már korábban – költségvetési csalás miatt – elrendelt nyomozásában vizsgálja az OTP-nek azt a feljelentését, amit a bank a 99 Mozgalom ügyében tett. A hitelintézet a Karácsony Gergely vezette szervezet számlájára érkezett, félmilliárd forintot is meghaladó, zömében külföldi pénzekkel összefüggésben fordult a hatósághoz. 

A bank szerint ugyanis azok eredete nem tisztázott, a bankjegyek egymás utáni sorszámmal rendelkeztek, és olyanok voltak, mintha frissen a nyomdából érkeztek volna, így nehezen lehet elképzelni, hogy bármilyen adományládába helyezték volna őket, mielőtt a számlára kerültek. 

Látta azt a dobozt, mielőtt leadta, vagy valaki átnézte?

– kérdezte az ATV a főpolgármestert.

Karácsony Gergely válaszában azt állította, hogy igen, és azzal védekezett, hogy szerinte a bank által bekért dokumentumok cáfolják a banki feljelentésben szereplő állításokat.

Viszont az OTP-vel való jó szakmai kapcsolatra hivatkozva nem fejtette ki jobban a választ, nagyjából elismételte, amit tegnapelőtt főpolgármester-helyettese, Kiss Ambrus mondott az ügyről. Hozzátette: nem kaptak hivatalos értesítést a nyomozásról. A főpolgármester végezetül azt fájlalta, hogy a Magyar Nemzet is be szokott számolni a sorozatos botrányairól, szerinte lapunk az érintetteknél is előbb értesül egyes fejleményekről.

Forrás

Forrás2

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work