5.4 C
Budapest
2022. november. 27. vasárnap

Tarlós István jelentősen vezet Karácsony Gergely előtt

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Tarlós István nyerne Budapesten, ha most vasárnap tartanák a választásokat. A Budapesten élők 62 százaléka szerint a főpolgármester-jelöltek közül Tarlós István képes leginkább arra, hogy a legtöbb pénzügyi forrást megszerezze Budapestnek a jövőben

– derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készített, reprezentatív közvélemény-kutatásából.

A Nézőpont Intézet augusztus végén, Budapesten készített közvélemény-kutatásából kiderül, hogy Tarlós István nyerné a főpolgármester-választást, ha azt most vasárnap tartanák. A jelenlegi főpolgármester (51 százalék) a választásokon biztosan részt vevő budapestiek körében megelőzi Karácsony Gergelyt (43 százalék). Tábora nagyobb, mint az összes ellene induló jelölté összesen. Puzsér Róbert népszerűsége 6 százalékos, a független jelölt erős kampánnyal még tábora növelésére is képes lehet.

ni_tarlos_karacsony_puzser_kuzdelem_allasa_190829

Tarlós István nagy támogatottságának a hátterében az állhat, hogy a megkérdezettek túlnyomó többsége (62 százalék) szerint ő lenne képes arra, hogy a legtöbb pénzügyi forrást megszerezze a fővárosnak. Ugyanez az arány rendkívül alacsony Karácsony Gergely esetében, a zuglói polgármester csupán a megkérdezettek 9 százaléka szerint lenne képes arra, hogy megfelelő forrást tudjon Budapest számára biztosítani. Ez majdnem olyan kevés ember, mint ahányan Puzsér Róbertet jelölték meg (1 százalék).

Ráadásul az ellenzékiek többsége (56 százalék) szerint is Tarlós István tudná a legtöbb pénzügyi erőforrást előteremteni. A kormányelleneseknek is mindösszesen 28 százaléka gondolja úgy, hogy a zuglói polgármester tudná a legtöbb forrást megszerezni a jövőben a fővárosnak.

tarlos_elegedettseg201908

A kormánnyal magát szembehelyező Karácsony Gergely esélyeit azonban nemcsak ez csökkenti. A fővárosiak többsége (58 százalék) szerint ugyanis, az országos politikai vezetéssel együttműködni képes városvezetői hozzáállás a helyes egy főpolgármester esetében. Ezzel szemben csupán 30 százalék gondolta úgy, hogy a kormánnyal való együttműködést háttérbe szorító politizálás a jó döntés. Tarlós István pozícióját erősíti, hogy a kooperációra építő városvezetést az MSZP szimpatizánsok 56, a Momentum Mozgalmat támogatók 33, a DK-t preferálók 32, valamint a jobbikosok 25 százaléka is jobb döntésnek tartaná, mint a konfliktuskeresést. Ez is mutatja, hogy a regnáló főpolgármesterre az ellenzéki szimpatizánsok egy része is hajlandó átszavazni – derült ki a Nézőpont Intézet kutatásából.

hiradó

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Megérkezett a legmeghatóbb karácsonyi reklám: sírni fogsz – videó

Minden évre jut legalább egy emlékezetes reklám. A norvég posta karácsonyi reklámja már tavaly is megragadta az emberek figyelmét, amikor az...

Elhunyt a Flashdance dalszerzője, mindössze 63 éves volt

63 éves korában meghalt Irene Cara, a Flashdance című film Oscar-díjas énekes-dalszerzője - számolt be róla a BBC...

Karácsonykor hiánycikk lehet a kacsa és a liba a hazai boltokban

Madárinfluenza, elszálló költségek, energiaválság, bizonytalanság - ezekkel a problémákkal kell szembenézniük a termelőknek a baromfiágazatban. Rendkívül nehéz helyzetben vannak...

Egy férfi, egy nő és egy újszülött is meghalt a 4-es úton – videó

Egy férfi, egy nő és újszülött gyermeke életéért küzdöttek a mentők az Ebes és Debrecen közötti balesetnél, de...