21.7 C
Budapest
2023. szeptember. 25. hétfő

Tarlós István jelenleg nem tervezi, hogy indul a 2019-es főpolgármester-választáson

Dátum:

Megosztás:

forrás: MTI

Tarlós István, Budapest főpolgármestere jelenleg nem tervezi, hogy elindul a következő, 2019-es főpolgármester-választáson.

Tarlós István az ATV Heti Napló Sváby Andrással című vasárnapi műsorban sugárzott interjúban arra a kérdésre, hogy “érez-e kedvet és erőt” egy következő ciklushoz, azt válaszolta: pillanatnyilag nincs olyan elhatározása, hogy olyan nagyon pályázni akarna. “Még kevésbé, hogy kilincselnék vagy pedáloznék ezért” – fogalmazott.

A műsor témái között szóba került, hogy Budapesten egyes helyeken autóval történő szabálytalan kanyarodás miatt kamerák felvételei alapján ötvenezer forintos közigazgatási bírságot szabnak ki sok esetben. A főpolgármester ennek kapcsán azt mondta: “számtalan alkalommal előfordul, hogy senki nem szól semmit, aztán hetek múlva, csak a kamera alapján kiküldenek egy büntetést. Ez teljesen szabálytalan, jogszerűtlen – jelentette ki. Hozzátette: ezt semmi szín alatt nem támogatja.

A riporter emlékeztette a főpolgármestert arra, hogy az olimpiával kapcsolatos népszavazási kezdeményezés kapcsán az összegyűjtött aláírások leadása előtti sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, elzárkózik attól, hogy egy népakaratot kijátszanak, később pedig az olimpiai pályázat visszavonásáról döntöttek.

Tarlós István határozottan cáfolta, hogy ez a népakarat kijátszása lett volna, jelezve: a kérdés arra vonatkozott, hogy előfordulhat-e a számlálás lassítása, vagy, hogy a népszavazást időpontját szándékosan a Nemzetközi Olimpiai Bizottság rendezőről szóló döntése után írják ki. “Erre mondtam, hogy ilyeneket nem fogunk csinálni” – szögezte le a politikus.

Tarlós István szerint az aláírásgyűjtéskor feltett kérdés alapján – amely arra vonatkozott, hogy az aláíró egyetért-e azzal, hogy Budapest vonja vissza az olimpiai pályázatát – a népszavazási kezdeményezést csak az írta alá, akik azt akarja, hogy ne legyen olimpia Budapesten

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A legnépszerűbb online játékok, amelyeket 2023-ban adták ki

A legnépszerűbb online játékok, amelyeket 2023-ban adták ki Ahogy a világ egyre inkább digitálissá válik, az online játékok iránti...

Összekapott Németországgal Lengyelország a választás előtt

Az október 15-i lengyel parlamenti választásokba történő beavatkozási kísérlettel vádolta meg vasárnap este Zbigniew Rau lengyel külügyminiszter Olaf...

Vita az infációról, a háborúról és az akkumulátorgyárakról – reakciók a miniszterelnök felszólalására

Orbán Viktor hétfői napirend előtti felszólalására az ellenzéki pártok is reagáltak, majd a kormányfőt a viszonválasz joga illette...

Gyurcsány Ferenc családjából javasolt utódot Orbán Viktor helyére

Megkezdődött a parlement őszi ülésszaka, kemény szócsatával. Orbán Viktor hétfői napirend előtti felszólalására az ellenzéki pártok is reagáltak, majd...