Hirmagazin.eu
Főoldal » Tarlós a Városháza tervezett eladásáról: Nem is tudom, hogyan juthat valakinek eszébe ilyesmi..
Belföldi hírek

Tarlós a Városháza tervezett eladásáról: Nem is tudom, hogyan juthat valakinek eszébe ilyesmi..

„Elvárható lenne, hogy Karácsony Gergely tegyen egy komolyabb és később számonkérhető nyilatkozatot, már csak a saját érdekében is”

– nyilatkozta a volt főpolgármester.

Reagált a napokban kibontakozó, Városháza eladását érintő botrányra Tarlós István főpolgármester. Ismert: csütörtök reggel az Index robbantotta a bombát, amikor azt írták: információik szerint a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök már meg is tették az első lépéseket a főváros minden bizonnyal legértékesebb ingatlanának eladása érdekében.

Akkor még  Karácsony úgy reagált, hogy nem olvassa többé a portált. Péntekre azonban újabb fejleményekkel bővült az ügy: mint arról az Index dokumentumok bemutatásával beszámolt, a Berki Zsolt tulajdonában lévő Northern Rock Kft. a Beák és Társa Ingatlanközvetítő Kft.-t bízta meg a Városháza értékesítésével. A szerződés szerint 1 150 000 euró, azaz több mint 400 millió forint tanácsadói díj járna az ingatlanközvetítésért a cégnek. A tulajdonos Beák Attila Endre elismert név az ingatlanközvetítői szakmában és a Magyar Ingatlanszövetség (Maisz) elnökségének is tagja. Beák Attila onnan is ismert, hogy még 2009-ben az ő közreműködésével adták el az MSZP II. János Pál Pápa – egykori Köztársaság – téren fekvő székházát. Az Index birtokába került szerződés szerint a Városháza vételára 100 millió euró plusz áfa lenne, ami meghaladja a 40 milliárd forintot. Ebből a hatalmas összegből fizetnék ki a sikeres értékesítés esetén a Beák és Társa Ingatlanközvetítő Kft. részére a közvetítői díjat is.

Karácsony újabb reakciója erre egy feljelentés volt,

közben Niedermüller Péter erzsébetvárosi DK-s polgármester belső vizsgálatot sürgetett.

 

„Elvárható lenne, hogy Karácsony Gergely tegyen egy komolyabb és később számonkérhető nyilatkozatot, már csak a saját érdekében is” – jelentette ki a Mediaworks Hírcentrumának megkeresésére Tarlós István. Az egykori főpolgármester leszögezte: a Városháza eladása kezelhetetlen elképzelés, hiszen az épület Budapest egyik szimbóluma, közel kétmillió ember háza.

Nem is tudom, hogyan juthat valakinek eszébe ilyesmi

– hangoztatta.

Úgy vélte, nem igaz az a nézet sem, hogy a Városháza túl nagy – ahogy azt Horn Gábor írta.

 

Ráadásul amellett, hogy műemlék épületről van szó, az alatta lévő terület is az, ahol a régi városfal romjai húzódnak

– mutatott rá Tarlós István.

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Hasonló hírek

Ezért ébredhettek fel furcsa zajra az éjszaka közepén

Edit

Simicskó: 1956 is igazolja, hogy a magyar nemzet mindig felismerte a veszélyeket

Edit

Gyakran trükköznek az árakkal és az óradíjjal

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....