7.5 C
Budapest
2022. november. 30. szerda

Támadások az albínók ellen Afrikában

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Először is tisztázzuk le, hogy kit is nevezhetünk albínónak. Lényegében csak annyiban különbözőek bármely más embertől, hogy a pigmentjeik száma csökkent vagy éppen hiányoznak.

Támadások az albínók ellen Afrikában

Ez a színanyag képződésének a vele született zavara, így ezek az emberek lényegében életük végéig fehérebbek a társaiknál. A jelenség Afrikában is előfordul, viszont ott sajnos nagyon kitűnik a sötétbőrű emberek közül, amelynek következménye nem csak a szimpla kiközösítés.

Mielőtt a beteges afrikai cselekedetekre és kiközösítésre rátérnénk, szeretnénk még több információt megosztani az albínókról, hogy teljesen megértsük és átlássuk miért is vannak veszélynek kitéve Afrikában. A melanin nevű festékanyag hiánya tehet gyakorlatilag az egészről, amely előfordulhat a bőrben, szőrzetben és szemben is. Ha a szemben és a szőrzetben is egyszerre fordul elő a festékanyag hiánya, akkor okulokután albínóról beszélhetünk. Az albínó emberek bőre tejfehér, ugyanúgy a hajuk is, a szemük viszont általában pirosas.

Ezek az örökletes rendellenességek minden rassznál megfigyelhetőek és nagyon sokszor fordul elő még a szemnek különböző elváltozásai is. Sok esetben hiányozhat még az írisz és az ideghártya pigmentáció is, ugyanakkor olyan is lehet, hogy a pigmenthiány csak a bőrben és a hajban jelentkezik. Továbbá ez a jelenség sajnos nem csak optikailag hat a szem milyenségére, hanem a minőséget is negatívan befolyásolja, mivel sok esetben a látásélesség csökkenése is megfigyelhető az albínóknál. Ez a jelenség viszont ugyanúgy jelen van az állatvilágban is, eddig láttak már albínó emlőst, halat, madarat, hüllőt és kétéltűt is.

Támadások az albínók ellen AfrikábanAz albínó emberek gondjai leginkább ott kezdődnek, hogy Afrikában még mindig jelen van a boszorkányság, illetve boszorkánydoktorok még mai napig is tevékenykednek. Őket azonban nem úgy kell elképzelni, hogy állatok testrészeivel és egyéb növényekkel elkészítik a kis csodatevő főzeteiket, hanem bizony előszeretettel használnak albínó emberi testrészeket is ezek elkészítéséhez. Bármennyire is fura hallani ilyenről európai füllel, de ott még a politikusok is hozzájárulnak az albínók megcsonkításához, halálához.

Közelegnek ugyanis a választások és a jelöltek körében ilyenkor szokás varázslókhoz fordulni a győzelem érdekében. A magukat varázslónak mondó emberek pedig a pigmenthiányos emberek testrészeiből készítenek olyan csodaszert, amely sikert és gazdagságot hoz a főzet fogyasztóinak. Erre az ENSZ emberi jogi szakértője hívta fel a figyelmet, ugyanis a szervezet szerint augusztus óta a dél- és kelet afrikai területek országaiban jelentettek albínók elleni támadásokat. A vöröskereszt forrásai szerint a boszorkánydoktorok képesek akár 75 ezer dollárt is fizetni egy albínó holttestért.

Picit visszamegyünk az időben, mivel az ENSZ még márciusban felhívta a figyelmet arra, hogy 2015 meglehetősen veszélyes lehet a tanzániai albínók számára. A jelenség viszont nem Tanzániára volt igaz, hanem Mozambikra, a Közép-afrikai Köztársaságra és egyéb afrikai országokra is. Sajnos a támadásokat brutalitás övezi, hiszen leginkább valamely testrészük megszerzése a cél, viszont sok esetben meg is ölik ezeket az embereket. Az eddigi információk szerint az elmúlt 15 évben legalább 75 albínót öltek meg Tanzániában, amelyek között gyerekek is voltak.

Nem utolsó sorban egyes országokban egyenesen balszerencsének tartják az albínóval való találkozást, Zimbabwéban pedig azt hiszik, hogy az albínóval való közösülés kigyógyít a HIV betegségből. Ennek következtében számos albínó nőt erőszakoltak meg

 

Forrás: delina

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Műholdfelvételek bizonyítják, nő az orosz erők száma Fehéroroszországban

A csapattelepítések viszont nem Ukrajna északról történő újbóli megtámadásának előkészítésére utalnak. Az amerikai Institute for the Study of War...

Napelemesek veszélyben: akár már 2024-től megszűnhet az éves szaldóelszámolás

A Magyar Közlönyben megjelentek szakági értelmezése szerint mindenkinek megszűnik az éves szaldóelszámolás. Egy hónap telt el azóta, hogy a...

Kiélezett meccsen nyert és jutott tovább az Egyesült Államok

Anglia mellett az Egyesült Államok jutott tovább a katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjából, mivel kedden este kiélezett csata végén,...

Kiderült, mikor mutatkozik be a Samsung új csúcsmobilja, a Galaxy S23

A Samsung Galaxy S23 sorozata iránt egyre nagyobb az érdeklődés, mert szokatlan új funkciókat kap a szivárogtatások szerint. Például...