0.3 C
Budapest
2023. január. 29. vasárnap

Tállai: A kormány nem hagyja cserben az önkormányzatokat

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2015 03 09 072629
Forrás: M1 A Lényeg | 2015. 03. 09. 06:25:00, Kép: kormany.hu

Sürgősen körül kell nézni az összes brókercégnél, mindent ellenőrizni kell, és “ki kell takarítani ezt az istállót” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Buda-Cash-ügyről szólva pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
A Magyar Nemzeti Bank feladata és felelőssége ennek elvégzése; a jegybank és a miniszterelnök véleménye megegyezik a kérdésben – jelentette ki Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 A Lényeg című műsorában vasárnap.

Emlékeztetett: a Hungária Értékpapír Zrt. csak a piac fél százalékában volt érintett, de olyan súlyos bűncselekményre bukkantak a cégnél, hogy már négy embert őrizetbe is vettek. A Buda-Cash Brókerháznak és a Hungáriának ugyanaz volt a könyvvizsgálója, így kérdéses a felelőssége, hogy cinkos volt-e, vagy takargatta-e az ügyeket; félő, hogy más befektetői szolgáltatóknál is előfordulhat ilyen – hívta fel a figyelmet Tállai.

Az államtitkár felidézte, hogy 2009-ben az akkori szocialista kormány javaslatára fogadta el a parlament azt a javaslatot, amely ötévesre változtatta az ellenőrzési periódust. Azt nem tudni, volt-e abban spekuláció és szándékosság, hogy 2010 után öt évvel már lezajlott egy választás. Akkor volt az utolsó ellenőrzés a Buda-Cashnnél, amely gyorsan lezárult, az új elnök pedig aláírta a jelentést, és negyedévente adatszolgáltatásra kötelezte a brókerházat, de mint kiderült, azokat meghamisították, így fedezve a sikkasztásokat – magyarázta. A bizonyítékok a rendőrség birtokában vannak, nem lehet azokat eltüntetni. A nyomozóhatóság végzi a dolgát, súlyos bűncselekményről van szó, aminek nagyon súlyos következményei lesznek, számon lesznek kérve a felelősök – nyomatékosította Tállai András.

Az államtitkár tisztázta azt is, hogy az önkormányzatokra, azok cégeire, intézményeire nem vonatkozik a betétbiztosítás, ahogy Európában sehol. A kormány, bár nem kötelezi rá jogszabály, azonban nem hagyja cserben az önkormányzatokat – emelte ki. Az ellenőrzések terén a Buda-Cash-ügy kikényszerítette a jogszabályi változást: szigorítás lesz, sűrűbb ellenőrzéssel, amihez ki kell alakítani a megfelelő apparátust, és a bírságok nagyságát is emelni kell – húzta alá Tállai András.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Hungarians love online games!

Hungarians fell in love with online games during the Covid period and have been playing games ever since. Casino,...

A nagy pénzrablás: videón, ahogy a budapesti tolvajok tömbökké olvasztották a lopott aranyat – videó

Egykilónyi, 14 millió forint értékű aranygranulátumot dolgoztak fel a tolvajok. Aranytömbökké olvasztották a lopott aranygranulátumot a tolvajok, akikkel szemben...

Elő a szelvényekkel! – mutatjuk a hatos lottó nyerőszámait

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 4. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: Nyerőszámok: 1 (egy) 3 (három) 17 (tizenhét) 26 (huszonhat) 40 (negyven) 45 (negyvenöt) Nyeremények: 6 találatos...

Orbán Viktor bejelentette, mikor tartja évértékelő beszédét – videó

Orbán Viktor február 18-án tartja majd szokásos évértékelő beszédét, amely a miniszterelnök Facebook-oldalán élőben követhető lesz. hirado.hu Videó: Facebook Hirmagazin.eu