9.4 C
Budapest
2022. szeptember. 28. szerda

Talán támadni akar a NATO? .. Új NATO-csapatok érkeztek az orosz határtól 160 kilométerre lévő bázisra – videó.. – Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

Harcjárműveket, felszerelést és 150 katonát küldött a dán hadsereg Észtországba, a NATO-erőket is befogadó tapai támaszpontra

Az ország legnagyobb katonai bázisának megerősítése egy nagyobb trendbe illeszkedik: Oroszország ukrajnai inváziójára reagálva a katonai szövetség erőket csoportosít át a keleti tagállamaiba.

Nézd meg a Google térképen, hogy milyen közel van a NATO “erőd” Oroszországhoz!

Az orosz határtól mindössze 160 kilométerre fekvő tapai támaszponton francia és brit katonák is állomásoznak. Az itteni NATO páncélos erők parancsnoka, Simon Worth így foglalta össze egysége küldetését:

„Az a célunk, hogy demonstráljuk az elkötelezettségünket a NATO és Észtország biztonságának garantálására, és elrettentsük az agresszorokat a NATO elleni támadástól. Nagyszerű csapatom van itt, a többi NATO-egységgel együtt mindenki biztonságát őrizzük.”
1000x563 cmsv2 b5da09d7 54ad 5497 9989 4b6af498b47d 6542564

Aggodalom a Baltikumban

Többen, köztük az EU lett származású kereskedelmi biztosa, Valdis Dombrovskis is, attól tartanak, hogy az orosz hadsereg következő célpontja Ukrajna után a Balti térség lehet. Hasonlóan vélekedik Andrus Merilo ezredes, az első észt gyalogosdandár és a tapai támaszpont parancsnoka, aki a Politico-nak nyilatkozott a héten. Az ezredes azt mondta, hogy a katonái már régóta készen állnak az orosz támadásra, aminek valós a kockázata:

Amire évtizedekig készültünk, az most már a valóság. Nincsenek már kételyek. Most jól ki kell pihennünk magunkat, ameddig még lehet.

Merilo a baljós helyzetértékeléshez azt is hozzátette, hogy jól alszik; de nem azért, mert nem gondolná, hogy közelít a baj.

euronews nyomán,

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Kiderült, mikor érkeznek a III. Károly király portréját ábrázoló bankjegyek

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó, III. Károly király portréját ábrázoló fontbankjegyeket, amelyek várhatóan két év...

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása A kettős tömegű lendkerék feladata a motor által termelt mozgási energia tárolása...

Jevgenyij Prigozsin állítja, Ő irányítja a Wagner-csoportot..

Jevgenyij Prigozsin állítása szerint 2014. május 1-jén született meg az orosz magánhadsereg. Jevgenyij Prigozsin Kreml-közeli orosz oligarcha hétfőn hivatalosan...

Putyin: Európának tisztelnie kell Moszkvát és Minszket!

A fehérorosz elnök pedig kijelentette: Európa jövője közös Oroszországéval és Fehéroroszországéval. Az európai országoknak tisztelettel kell viszonyulniuk Oroszországhoz és...