12.8 C
Budapest
2024. április. 23. kedd
HomeÉletmódEgészség - betegségTakarítás környezetkímélő tisztítószerekkel

Takarítás környezetkímélő tisztítószerekkel

Takarítani mindenki tud, de igazán jól és hatékonyan kevesen. Környezetkímélő tisztítószerekkel pedig még kevesebben takarítanak, de egyre nagyobb rá a nyitottság.

Nézzük mire kell figyelni, ha lecseréljük a bevált tisztítószereket környezetkímélő megoldásokra!

Házi praktikák vagy ökocímkés tisztítószerek?

Házi praktikákat mindannyian ismerünk és vannak köztük jól használható megoldások, de azért valljuk be, ha egy teljes háztartást vagy egy komplett irodát kell kitakarítani, akkor előbb utóbb muszáj lesz forgalmazott tisztítószerekhez nyúlnunk. Ha gyorsan és hatékonyan akarunk végezni, akkor az ecet, a citromsav vagy sütőpor bevetése sajnos kevés lesz.

Például, ha egy bemutatóterem nagyfelületű ablakait kell napi szinten tökéletesen tiszta állapotban tartani, vagy ha otthon van sok ablakunk akkor jobb, ha profi, de környezetkímélő ablaktisztítókhoz nyúlunk és egy széles vízezőt, vízlehúzót is beszerzünk. Szerencsére ma már ezekből is van bőven választék, és a Higiénia Online webshopban online is megrendelhetjük a profi takarító eszközöket és a szükséges ökocimkés tisztítószereket is.

Kéztörlő papírok és toalettpapírok használatát is lehet csökkenteni

Hasonló a helyzet a mosdókban használatos törlőpapírokkal is. A kiskereskedelmi egységekben kapható tekercses törlőpapírok sok esetben azért terhelik jobban a környezetet, mert az adagolásuk nem környezettudatos. Vagyis nem a kiszereléssel, hanem az adagolással van a baj. Érdemes egyszer utánajárni, hogy hogyan alkalmazzák és szerzik be a profi takarítócégek vagy mondjuk egy szálloda a higiéniai anyagokat. Merítsünk ötletet onnan, ahol figyelmet fordítanak a gazdaságos felhasználásra, és ezáltal kevésbé terhelik a környezetet.

Kereskedelmi áruházak, éttermek, irodák és szállodák mosdóiban legtöbbször automata adagolókkal találkozunk. Ezek többnyire laponkénti adagolásúak vagyis pontosan annyi mennyiséget fog egyszerre kiadni, mint amennyi egyszeri törléshez szükséges. Ugyanígy működnek a szappan adagolók is. Ezek az adagolók ma már bárki és bármilyen méretű létesítmény számára elérhetők többféle árkategóriában. Nem feltétlenül ipari megoldások ezek. Kisebb léptékben is választhatók, akár otthoni vagy kisebb iroda, üzlet, panzió is bátran alkalmazhatja, ha szeretne környezettudatosabb megoldásokat alkalmazni.

Takarítsunk úgy mint a profik!

Megfelelő tisztítószerek és eszközök birtokában könnyebb és gyorsabb lesz a takarítás, de azért érdemes a módszert és a sorrendet is ellesni a profiktól. A szállodai takarítók nagyon jó rutint mutatnak, amit alapul vehetünk, ha például a napi takarítást szeretnénk fejleszteni. Már azzal is sokat javíthatunk a tisztaság minőségén, ha megtanuljuk, hogy melyik feladat után mivel érdemes folytatni a takarítást. Általában logikus is az ajánlott sorrend, csak a mindennapokban nem feltétlenül tulajdonítanak neki jelentőséget. A Higienia Online weboldalán hasznos takarítási tanácsokat is olvashatunk, így miután megrendeltük a tisztítószereket, már csak rajtunk múlik, hogy milyen lesz a takarítás végeredménye.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem