17.4 C
Budapest
2022. augusztus. 12. péntek

Szülők figyelem: Furgonnal akarják elcsalni a magyar gyerekeket

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Több településről érkezett bejelentés, miszerint idegenek szólítják le a gyerekeket, akiknek autós fuvart ajánlottak. Már a rendőrségnek is jelentették az esetet!

Az elmúlt napokban többen is arra panaszkodtak, hogy egy autóba próbáltak gyerekeket csalogatni iskolák környékéről, az egyik ilyen eset Győr mellett történt.

“Délután fél 4-kor a kisbácsai Tulipános általános iskolából haza induló, az iskola mellett buszra váró kisdiák mellett megállt egy ismeretlen autó. A benne ülő férfi a gyereket megszólította, kérte, hogy szálljon az autójába! Arra hivatkozott, hogy anyukája küldte őt, hogy vigye haza. Csokoládéval is kínálta. A kisdiák szerencsére nemet mondott, az iskola pedig jelentette az esetet a rendőrségnek”

– tájékoztatott a Bácsa Polgárőr Egyesület.

A Ripost megtudta, hogy a magyarlakta Felsőpatonyban is hasonló történt: ismeretlenek szólítottak le általános iskolásokat és felajánlották nekik, hogy hazaviszik őket egy fekete furgonnal. Nagyszombat megye rendőrségi szóvivője megerősítette az értesülést, majd hozzátette, intenzíven foglalkoznak a bejelentéssel, és együttműködnek a helyi iskola vezetőségével.

Azt javasoljuk, hogy a gyerekek nagyobb csoportokban mozogjanak, a kisebb gyerekeket pedig kísérjék a szülők. A családtagok minden esetben figyeljenek oda rá, hogy a gyerekek kivel és hol töltik a szabadidejüket

– hangsúlyozta a szóvivő, majd hozzátette, minden gyanús esetet jelentsenek a rendőrségen a szülők!

Forrás: Ripost

Képünk illusztráció!

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Jakab Péter kilép a Jobbikból

„A Jobbik feladhatja, én soha! Vesszen a kormány, győzzön a nép!” – írta Gyöngyösi Mártonnak címezve Facebook-oldalán a politikus. Jakab...

Orosz tévés: Ha a zaporizzsjai erőmű megsérül, két atomrakétát azonnal kilövünk. Egyet Washingtonra, egyet Londonra..

„Kijev és a Nyugat az atomkatasztrófa peremére sodorta az egész világot, ez pedig már határozott reakciókat követel” – fogalmazott...

Bejelentette a kormány: télen már termelhet az első kút a békési gázmezőn

A békési kitermelés nagymértékben hozzájárulhat az éves hazai gázfogyasztás fedezéséhez. Az energiaválság hatásait egyebek mellett a hazai földgázkitermelés jelentős...

Nem valami jó hírek, még ha elméleti síkon is..

Egy apró változás elpusztíthatja a Földet és az összes bolygót Tudományos szimulációk azt sugallják, hogy a külső bolygók mozgásának...
facebook