0.9 C
Budapest
2023. december. 1. péntek

Szükségtelen az otthoni élelmiszerkészletek felhalmozása – videó

Dátum:

Megosztás:

Hatalmas tömeg volt szombaton a boltokban, főként a reggeli, délelőtti órákban, és ugyanúgy néhány centire álltak egymástól az emberek a pénztárnál, mintha éppen nem egy világjárvány közepén lennénk.

Ez azért baj, mert az ilyen találkozásokat is minimumra kellene csökkenteni – hangzott ez az M1 Híradójában.

Egy miskolci gyógyszertárba csak annyi beteget engednek be, amennyi kiadóablak működik. A közelgő nemetei ünnep miatt a napokban többen váltották ki a gyógyszereiket.

Az emberek nagy része tudomásul vette, hogy most már a gyógyszertár előtt kell várakozni, és ezt csendben és fegyelmezetten teszik. Fel kell hívjuk a figyelmet arra is, hogy a gyógyszertár előtti várakozásnál is tartsák a megfelelő távolságot a fertőzésveszély elkerülésének érdekében” – mondta Marjai Tamás, a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége szakmai igazgatója.

A hévízi termelői piacon is kézfertőtlenítők vannak a koronavírus miatt. Ezeket a vásárlók és az árusok is használhatják. Tovább szigorították a higiéniai szabályokat is, csak fóliával letakart élelmiszereket lehet eladni, illetve táblák figyelmeztetnek, hogy tilos az árut megérinteni. Sonkát és sajtot is csak pálcikával szabad kóstolni.

A budapesti boltokban a kasszáknál napok óta sorok kígyóznak. Néhányan így készülnek a koronavírusra. Nem mindenki halmoz fel készleteket a vírus miatt, sokan a boltok március 15-i zárva tartása miatt vásároltak szombaton. A tartós élelmiszer mellett kelendő a frissáru is. A forgalom a megszokott mintegy háromszorosa, megközelíti a karácsonyi szezont.

Nincs értelme nagyobb élelmiszerkészleteket felhalmozni” – mondta az M1-nek Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Hangsúlyozta: lehet, hogy a polcok kiürülnek, de ez időszakos, az élelmiszerellátás Magyarországon biztosított, nem kell hiányra számítani. Ezért is felelőtlenség az élelmiszerhiányhoz kapcsolódó pánikkeltést.

Hozzátette, a legfontosabb garancia a készlethiányra az, hogy a hazai élelmiszerkínálat 80 százaléka hazai forrásból származik, tehát a gyártókapacitások rendelkezésre állnak. Vámos György arról is beszélt: minimális áremelkedésre lehet számítani, de a magyar üzleteknél eddig nem tapasztalták, hogy a kereskedők extraprofitra szeretnének szert tenni, és ezt a kormány ellenőrzi is.

A címlapfotó illusztráció. 

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

PET-palack visszaváltás: Nemcsak lehetséges, kötelező is!

BUDAPEST (2023. november 29.) – Jövő év elejétől kötelező PET-palack visszaváltás lép életbe Magyarországon, ami talán érdemben hozzájárulhat...

Megszabadulna fölösleges kilóitól?

Fogyjon velünk lemondások nélkül! A lakosság nagy része küzd súlyfelesleggel, ami egyrészt esztétikai probléma, de sokkal inkább egészségügyi, hisz súlyos...

Álmodozó kényelem – útmutató a stílusos és kényelmes pizsamák kiválasztásához nők számára

Az alvás minőségének javítása érdekében ügyelj arra, hogy a hálószobában ne csak friss levegő legyen. Igaz, hogy az...

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...