34.4 C
Budapest
2022. július. 1. péntek

Szükségtelen az otthoni élelmiszerkészletek felhalmozása – videó

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Hatalmas tömeg volt szombaton a boltokban, főként a reggeli, délelőtti órákban, és ugyanúgy néhány centire álltak egymástól az emberek a pénztárnál, mintha éppen nem egy világjárvány közepén lennénk.

Ez azért baj, mert az ilyen találkozásokat is minimumra kellene csökkenteni – hangzott ez az M1 Híradójában.

Egy miskolci gyógyszertárba csak annyi beteget engednek be, amennyi kiadóablak működik. A közelgő nemetei ünnep miatt a napokban többen váltották ki a gyógyszereiket.

Az emberek nagy része tudomásul vette, hogy most már a gyógyszertár előtt kell várakozni, és ezt csendben és fegyelmezetten teszik. Fel kell hívjuk a figyelmet arra is, hogy a gyógyszertár előtti várakozásnál is tartsák a megfelelő távolságot a fertőzésveszély elkerülésének érdekében” – mondta Marjai Tamás, a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége szakmai igazgatója.

A hévízi termelői piacon is kézfertőtlenítők vannak a koronavírus miatt. Ezeket a vásárlók és az árusok is használhatják. Tovább szigorították a higiéniai szabályokat is, csak fóliával letakart élelmiszereket lehet eladni, illetve táblák figyelmeztetnek, hogy tilos az árut megérinteni. Sonkát és sajtot is csak pálcikával szabad kóstolni.

A budapesti boltokban a kasszáknál napok óta sorok kígyóznak. Néhányan így készülnek a koronavírusra. Nem mindenki halmoz fel készleteket a vírus miatt, sokan a boltok március 15-i zárva tartása miatt vásároltak szombaton. A tartós élelmiszer mellett kelendő a frissáru is. A forgalom a megszokott mintegy háromszorosa, megközelíti a karácsonyi szezont.

Nincs értelme nagyobb élelmiszerkészleteket felhalmozni” – mondta az M1-nek Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Hangsúlyozta: lehet, hogy a polcok kiürülnek, de ez időszakos, az élelmiszerellátás Magyarországon biztosított, nem kell hiányra számítani. Ezért is felelőtlenség az élelmiszerhiányhoz kapcsolódó pánikkeltést.

Hozzátette, a legfontosabb garancia a készlethiányra az, hogy a hazai élelmiszerkínálat 80 százaléka hazai forrásból származik, tehát a gyártókapacitások rendelkezésre állnak. Vámos György arról is beszélt: minimális áremelkedésre lehet számítani, de a magyar üzleteknél eddig nem tapasztalták, hogy a kereskedők extraprofitra szeretnének szert tenni, és ezt a kormány ellenőrzi is.

A címlapfotó illusztráció. 

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Dráma a Keletinél: a forró vonatkocsiban ragadtak az utasok, az ablakokat kellett kitörniúk, hogy menekülni tudjanak.. – A MÁV “széttette” a kezét.., aztán mégis...

A meghibásodás a klímát is tönkretette, ezért hamar borzalmas hőség lett a kocsiban. Csütörtökön a Keleti pályaudvaron műszaki hibát...

Tragédia: Megtalálták a Visegrádnál a Dunába veszett lány holttestét

A Duna budapesti szakaszán találták meg a Visegrádnál eltűnt kislány holttestét. Kajakozók bejelentése alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányág Dunai Vízirendészeti...

Kizuhant egy fesztiválozó az óriáskerékből a Balaton Soundon

Súlyos sérüléseket szenvedett egy feszitválozó a Balaton Soundon, miután kizuhant az óriáskerékből. A hírt a sérült bulizó egyik barátjától...

Rossz hír a Balatonra készülőknek: “elesett” az M7-es

A nagy forgalom mellett egy hármas baleset is lassítja a közlekedést az M7-es autópályán a fővárosból a Balaton...
facebook