7.4 C
Budapest
2024. április. 18. csütörtök
HomeÉletmódÉletmód hírekSzoronganak a kamaszok az online arcképüktől

Szoronganak a kamaszok az online arcképüktől

Feszültséget, stresszt, önértékelési zavarokat okozhat a kamaszokban az, hogy a járvány következtében nagyrészt online élik az életüket, és tartósan a monitoron keresztül látják önmagukat.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

A világjárvány egyik rizikótényezője, hogy a fiatalok tartósan a monitoron keresztül látják önmagukat

– mondta érdeklődésünkre Holcsik Erzsébet klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus, aki a témában tanulmányt is írt.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

„Az izoláció és amellett, hogy nem élhetik a saját ritmusuk szerint az életüket, ez még plusz stresszfaktorként jöhet erre a helyzetre rá a kamaszoknál. Azért náluk, mert ez az az életkor, amelyben sokkal érzékenyebbek vagyunk mindenféle visszajelzésre, ami rólunk érkezik, és ennek nem megszokott, természetes közege ez a videós felület” – mondta Holcsik Erzsébet.

A szakpszichológus szerint

ha egy kamasznak szélsőségesen megváltozik a viselkedése vagy a külseje, akkor az a szorongás jele lehet.

„Azoknál lehet ez még ráadásprobléma, akik egyébként is valamilyen alapvető hangulati nehézséggel küzdenek, vagy akár a családi helyzetükből adódóan veszélyeztetett csoportba tartoznak, mert egyébként is van valamilyen pszichés megterheltségük” – mondta a szakértő.

Holcsik Erzsébet szerint a problémák megelőzésének, kezelésének egyik legjobb módja, ha a szülő megbeszéli azokat a gyerekével. A kommunikációt pedig elősegítheti, ha felvállalja saját nehézségeit, sebezhetőségét és akár esendőségét is.

Nyitókép: Pexels.com
infostart

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem