27.8 C
Budapest
2022. július. 7. csütörtök

Szörnyű tragédia: Míg a kismama a szült, leégett a nyolcgyermekes szabolcsi család háza

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Megszületett a Lukács család nyolcadik gyermeke, Emír, másnap pedig porig égett a házuk Milotán, nincs hova hazavinni a csecsemőt. Lukácsék földönfutókká lettek, de Szilárd, az apa nem adja fel: hisz benne, hogy talpraállnak.

Az egész család a kis Emírt várta

A Milotán élő Lukácsékkal szombaton még madarat lehetett volna fogatni. Az egész család a kis Emír világrajövetelét várta, helyükre kerültek az új bútorok, a gyerekek pedig már a feladatokat is leosztották egymás között, hogy ki miben fog segíteni az újszülött testvérük körül. Anikó és Szilárd nyolcadik gyermeke szombaton világra is jött, a vallásos szülők – akiknek mindig is nagy vágyuk volt, hogy nagycsaládban élhessenek –, alig várták, hogy a picit hazavihessék Szabolcs-Szatmár Bereg megyei otthonukba, írja a Bors.

Az apa még nem látta a kis Emírt

Lukácsék sosem éltek nagylábon, de nem is nélkülöztek. A családfő a helyi önkormányzat megbecsült közmunkása, élettársa pedig szerettei nélkülözhetetlen támasza. Eddig három lányt és négy fiút neveltek, a legnagyobb gyermekük 15, a legkisebb 3 éves.

Szombaton jelezte a kismama, hogy itt az idő

Anikó szombaton jelezte, hogy elérkezett az idő, de némi probléma is fellépett. Végtagjai és szája ugyanis lebénult, alig bírta azokat mozgatni. A leendő nagypapa az autóba segítette gyermekét, és meg sem álltak a kórházig. Csupán a bejáratig kísérte a vajúdó kismamát, hiszen a járványhelyzetre való tekintettel általános látogatási tilalom érvényes a hazai egészségügyi intézményekben.

Azonnali császármetszés kellett

– Az orvosok közölték, hogy azonnali császármetszésre van szükség. Kiderült, hogy a párom nehézségeit magnéziumhiány okozta, amit szerencsére könnyen kezeltek – mondta a Borsnak Szilárd, aki a szülés óta csak telefonon tudott beszélni élete szerelmével, a picit még nem láthatta.

Várták, hogy együtt legyenek

Ám ez mit sem változtatott a boldogságán, hiszen tudta, néhány nappal később mindannyian együtt lesznek. Vasárnap is éppen azért ment át a gyerekekkel a néhány házzal arrébb lakó testvéréhez, hogy biztosítsa róla: minden a legnagyobb rendben. Ott érte élete legborzalmasabb híre.

Ömlött a füst a konyhából

– Az egyik szomszéd átszaladt, hogy figyelmeztessen, füst ömlik a konyhánkból. Mire hazaértem, már lángokban állt a házunk. Már nem tudtunk bemenni, hogy legalább a gázpalackot kihúzzuk a kárenyhítés érdekében. Az otthonunk tíz perc alatt vált semmivé, a tűzoltók pedig bő háromnegyed óra alatt értek ki – mondta el a családfő elcsukló hangon.

A férfi a hét gyerekkel rokonoknál húzta meg magát

– Egyelőre az anyósomék fogadtak be bennünket. Az ő házuk csupán egyetlen szobából áll, így tulajdonképpen egy ágyon osztozunk egymás hegyén-hátán. Nekünk négy kényelmes szobánk, konyhánk és fürdőszobánk volt. Egyelőre csak gondolkodom rajta, hogyan mondjam el gyermekeim édesanyjának, hogy mindenünk odaveszett. Egyedül Isten segítségében bízhatunk, de tudom, hogy talpra fogunk állni. Hiszek benne, és mindent meg fogok tenni a családomért, mert ôk nekem a legfontosabbak! – fogadta meg Szilárd.

Az önkormányzat felajánlott a segítségét

Az önkormányzat felajánlotta segítségét, Lukácséknak most minden támogatás jól jön. Egyelőre ruhájuk sincs, csak az, ami a katasztrófa napján rajtuk volt. Az elsődleges vizsgálatok szerint a tüzet elektromos zárlat okozta.

bors, kekvillogo

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Segítség! A barátnőm azt hiszi, ahányszor maszturbál, meghal egy kiscica (18+)

Beteges nézetekkel tömték tele a lány fejét, aki ezért szorong párjának érintésétől. Egy Daily Star-olvasó bizarr történettel és problémával fordult...

Botrány! Szeméthegy Tamásiban: Olaszországból érkezett a több ezer m3 szemét, aztán ittragadt..

Lassan apad az Olaszországból behozott szeméthegy Tamásiban, bőven van még mit elhordani – tapasztalta meg a Blikk munkatársa...

Kinek volt nagy üzlet? Kiderült, ki profitált a legtöbbet a Kulcsár Edina-Csuti-G.w.M-Melanie szerelmi konfliktusból

Az életben mindennek magvan az ára, az szerelemnek is. Hogy Kulcsár Edina és párja kapcsolata mibe kerül mind...

Újra elindult a nyomozás: kihallgatta a rendőrség Babicsek Bernát szüleit, felszakadtak a régi sebek

Solymár – Kedden hallgatta ki újra a rendőrség Babicsek Bernát szüleit, akiket megviselt a vallomástétel, ugyanis újra kellett...
facebook