30.6 C
Budapest
2022. augusztus. 7. vasárnap

Szörnyű családi titokról beszélt Vitray Tamás

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A Kos­suth-díjas új­ság­író­ról ke­ve­sen tud­ják, hogy évek­kel a há­ború vége után ször­nyű igaz­ság­gal kel­lett szem­be­sül­nie.

Tragikus, eddig nem hallott emléket őriz Vitray Tamás. A Kossuth-díjas újságíró ritkán beszél a magánéletéről, Joshi Bharattal viszont kivételt tett. Fájdalmas titkot osztott meg a műsorvezetővel, amikor elárulta édesanyja elvesztésének körülményeit.

Vitray Tamás édesanyja a háború idején, Auschwitzban vesztette életét, kilencven nappal a tábor felszabadítása után.

Ott van eltemetve egy tömegsírba. Voltam ott utóbb, sok-sok évvel később. Nem is tudtam a történetét, ott kaptam meg a dokumentációt az archívumban

Az igazi megrendülés akkor ért, amikor megtudtam, hogy az az asszony, aki egy életen túl is tartó szerelemmel szerette a második férjét, aki összesen lehetett már eleve harminc-negyven kiló, túléli ezt az egészet Birkenauban, és dugdosták a társnői, nehogy sorra kerüljön a kazánoknál.

Ez a nő ezek után túléli kilencven nappal és várja, hogy mehessen, mégis ott marad. Az nagyon erős ütés volt

– avatta be a nyilvánosságot a fájdalmas családi tragédiába, a FEM3 csatornán látható Joshi, a legjobb barát című műsorban.

Szörnyű családi titokról beszélt Vitray Tamás

A tévés elárulta, gyermekkorában nem az édesanyjával, hanem az anyai nagymamájával élt. Előbbi ugyanis másodszorra is férjhez ment, ahhoz az emberhez, akit mindig szeretett, az első házasságból született Tamást pedig nem vihette magával.

“Ennek ellenére nem voltam magamra hagyva egy percig sem, sőt, roppant elkényeztetett gyerek voltam, a nagymama kedvence. Kicsit szerelmes voltam az anyámba, épp azért, mert ritkábban láttam. Ő olyan asszony volt, aki megtestesítette az akkori kilenc-tízéves fiúk nőideálját”idézte fel az édesanyjával kapcsolatos emlékeket.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Kis Magyarország, nagy klasszisokkal, .. mennyire bosszanthatja ez a világot: Kopasz Bálint ismét világbajnok! – Gratulálunk a kimagasló sportteljesítményhez!

Kopasz Bálint visszaszerezte a világbajnoki trónt kajak egyes ezer méteren. Olimpiai bajnok klasszisunk hatalmas csatában, minimális különbséggel győzte le...

Augusztus nyolcadika a cigány dal napja – holnap lesz

Az első magyar dal napját követően, 2008-ban jutott eszébe Rostás Mihály Mazsinak, hogy jó lenne megszervezni a cigány...

Itt a hétvégi horoszkópod, ettől kell óvakodnod…

Furcsa események követik majd egymást. Kos: (március 21. - április 20.) Meglehetősen nehezen viselheti a következő pár napot, és valójában...

Karácsony Gergely: a csütörtöki kormánydöntéssel az egész ország alatt vágják a fát

Az energiaválság megoldása a felelős energiapolitika, a megújuló energiaforrások használata, és nem az erdők kivágása – írta a főpolgármester...
facebook