9.2 C
Budapest
2024. március. 2. szombat

Szörnyű balesetekbe hajszolta a munkásokat egy békéscsabai cég normája

Dátum:

Megosztás:

Megsértették a munkavédelmi szabályokat, és ennek következtében súlyosan megsérült két dolgozó – ezért, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 65 éves gyulai és egy 33 éves békéscsabai férfi ellen.

A 65 éves férfi munkavédelmi szakemberként, a 33 éves férfi pedig öntödevezetőként dolgozott ekkor egy békéscsabai – könnyűfémöntéssel, fémtartályok gyártásával, fémfelület-kezeléssel foglalkozó – gazdasági társaságnál – számol be a beol.hu a vármegyei főügyészség alapján.

A cégnél 2021. július 20-án súlyosan megsérült egy betanított munkás, aki egy öntőgépen dolgozott. A sértett feladata volt a hőtartó kemencétől a géphez vezető csatorna tisztítása is. A férfi a nem állította át a berendezést kézi vezérlésre azért, hogy az öntődugattyú szárának és kengyelének a mozgását leállítsák. A sértett rosszul számolta ki a ciklusidőt, és a berendezés mozgásba lendült a tisztítás során. A sértett keze beszorult a gépbe, a férfi nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

A sértett azért szabálytalankodott, mivel több év alatt helytelen gyakorlat alakult ki az üzemben.

Azért nem állították át a gépeket, hogy teljesíteni tudják a normát.

A cégnél a baleset után sem változtattak a helytelen gyakorlaton, ami rövid időn belül újabb súlyos balesethez vezetett. 2021. október 7-én egy másik betanított munkás egy másik öntőgépen dolgozott, és szintén nem állította át a gépet kézi vezérlésre a csatorna tisztításakor. A sértett lába beszorult a gépbe. Itt a férfi olyan súlyosan megsérült, hogy csonkolni kellett a bal lábszárát, tehát a baleset maradandó fogyatékosságot eredményezett.

A két vádlottnak azért kell bíróság elé állnia, mert eltűrték az évek óta fennálló helytelen, a dolgozók testi épséget veszélyeztető gyakorlatot, a munkavállalók szabálytalanságait. Pénzbüntetést kértek rájuk.

Fotónk illusztráció.

Forrás

HIRMAGAZIN.EU

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este folytatjuk a Silvester Stallone maffiás sorozatát – Tusla királya 6-9 – videók

Tusla királya 6 Tusla királya 7 Tusla királya 8 Tusla királya 9 Kellemes szórakozást a filmekhez! Még több film itt! Our media displays content...

Ha most cselekszünk, ontani fogja a virágot a muskátli

Bár még nincs itt az idő, hogy kitegyük a szabadba pompázni kedvenc cserepes virágunkat, a muskátlit, már kezdhetjük az...

Dúvadrekord a Bakonyban – képek

A Képesfa Vadásztársaság mesébe illő területén mutatta be a Bakonyi tájegység idei dúvadterítékét. Az egy híján száz dúvaddal...

Acsa: eladó villa, kastély 13 szobás – 5,197,5 millió Ft, de akkor ez mennyi? .. Te mit gondolsz?

5 Milliárd 197 Millió 500 ezer, vagy 5,197,5 millió Ft, azaz 51.975.000.000.- Ft? Na ne nézzük meg a képeket,...