2 C
Budapest
2023. december. 1. péntek

“Szörnyeteggé változtam” – mondja a 29 éves férfi, akinek teste lassan „kővé változik”..

Dátum:

Megosztás:

A 29 éves Joe Sooch egy gyógyíthatatlan betegség következtében szinte teljesen lebénult, mozgásának 95%-a visszafejlődött, az izmai teljes egészében lemerevedtek, olyan, mintha “kővé változott volna”.

Egy gyógyíthatatlan ritka betegségben, a „Stone Man-szindrómában” szenvedő férfi izmai csonttá változtak. A 29 éves Joe Sooch súlyos depresszióval küzdött, és közben teste is “mozdulatlanná változott”, állapotát egy olyan betegség váltotta ki, amely mindössze 700 embert érint a világon.

A Fibrodysplasia ossificans progressiva (FOP), vagyis a „Stone Man-szindróma” már tolószékbe kényszerítette a férfit, mindenben segítségre van szűksége, az evéstől a WC-re járásig.

Insta:

https://www.instagram.com/joesoochh/?utm_source=ig_embed

„Képzeld el, hogy eltöröd a karod, és gipszben vagy, és nem gyógyulsz meg soha, ez az állapot végleges. A csontjaim egyre csak nőnek, és lassan átveszik az uralmat a testemben. A műtét nem megoldás, mert egyre több és több csontom nő” – mondja Joe, aki mindennapi életét a YouTube-on is dokumentálja.

A betegség előrehaladott fázisában Joe megtapasztalta élete fogyatékosságának minden nehézségét, éppen ezért döntött úgy, hogy a műsorain keresztül segíteni próbál azoknak, akik egészségügyi problémákkal küzdenek.

 

„Mindkét oldalt ismerem, éppen ezért kiállhatok a krónikus betegek és a tolószékes emberekért is”

fogalmazott.

A betegséggel világszerte csak körülbelül 700 ember küzd, és sajnos nincs rá gyógymód, Joe állapota pedig fokozatosan egyre csak romlik.

Először hároméves korában diagnosztizálták a FOP-t nála, amikor elkezdett duzzadni az egész teste. A genetikai rendellenesség következtében az izmok, a szalagok és inak lassan csontokká alakultak.

„Öt éves koromban annyira lemerevedtek a vállaim, hogy nem tudtam felemelni a kezeimet. Nyolc-kilenc éves korom körül lemerevedett a könyököm, a bal karom, majd a jobb karom is. Felnőttkoromban a gerincem összeforrt, így amikor pubertás korban normális esetben felfelé kellett volna nőjek, nálam egy súlyos gerincferdülés alakult ki” – mesélte a férfi.

 

„Más voltam, mint a többiek, ezért mindig én voltam a „furcsa”. A testem drasztikusan megváltozott, és szörnyeteggé változtam, ezért sokszor küzdöttem depresszióval” – mesélte.

A betegség idővel annyira súlyosbodott, hogy mostanra már minden mozgással és helyváltoztatással kapcsolatos dologhoz segítséget kell kérjen.

Joe szteroidokat szed, ha izomláza van, de ettől eltekintve nem szed semmilyen gyógyszert a betegségére, mivel “úgyis mindegy”, nincs megoldás. Jelenleg az életet részesíti előnyben, megpróbál csak a mának élni.

Fotó: Man Turning into Stone/Instagram

filantropikum

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este: Reszkessetek betörők 3-4 – videók

Teljes filmek magyarul: Reszkessetek betörők 3. Reszkessetek betörők 4. Kellemes szórakozást a filmhez! Még több film itt! Our media displays content free of...

Piros riasztást is kiadhatnak – mutatjuk, hol tart legtovább az ónos eső

Budapesten kora délutánra lecseng a havazás, esőbe, majd ónos esőbe vált a csapadék halmazállapota. Budapesten is jégpáncélos területek...

Orbán Viktor: Magyarország nem vétózik, olyan, hogy vétó, nincs

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban feltett kérdésekre válaszolt. Szólt Ukrajna EU-csatlakozásának támogatásáról, a pénzügyi segítségről, a...

Miért jó szigetelőanyag a kőzetgyapot?

A kőzetgyapotot sokan csak homlokzati szigetelőként ismerik, pedig remek tulajdonságai miatt más szigetelési feladatot is elláthatunk vele. Aki csak...