18.6 C
Budapest
2022. október. 2. vasárnap

Szőnyeghibák, amelyekkel érdemes foglalkozni

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A szőnyeg a háttérből támogatja kényelmes, kibélelt életünket. Nem mindegy, hogyan néz ki, miből készül s mekkora. Szerves része otthoni létünknek, megérdemli, hogy körültekintően vásároljunk. Kerüljük el a tipikus hibákat.

Alulméretezett szőnyeg

Ami alatt azt értjük, hogy szőnyegünk kisebb széltében és hosszában, mint ami ideális lenne. Annál nincs szerencsétlenebb látvány, amikor a bútorok a leterített szőnyegen kívül ölelik körbe azt. Különösen a nappaliban megy félre ez a dolog, legalább a fotelek első lábai, a kanapé eleje feküdjön rá a szőnyegre, ennek elérése érdekében állítsuk a bútorokat a helyükre, néhány napig barátkozzunk az új helyzettel, toljuk odébb, amennyiben nem kezd el élni az enteriőr. S ekkor mérjük le a padló szőnyeggel elfedésre szánt felületét. Az sem árt, ha megjegyezzük az adatokat, amikor vásárlásra szánjuk magunkat. E figyelmes előzmény után nem járunk pórul.

A szőnyegpadló nem váltja ki a szőnyeget

Azt gondoljuk, ha már faltól falig kárpittal látjuk el a helyiséget, többnyire hálószobát, gyermekszobát, akkor már semmi szükség nincs a szőnyegre. Azonban a szőnyegpadló használata nem kizáró tényező, feldobja a helyiséget, ha ráfektetünk egy tőle eltérő darabot. (Vagy többet)

A vásárlás halogatása

Ne essünk abba a hibába, hogy az otthonberendezés folyamatában a végére hagyjuk a szőnyegválasztást. Elsőbbséget élvez a függönyhöz, díszpárnákhoz képest. A szőnyeg markáns darab, igazítsuk hozzá a további textíliák, drapériák szín és mintavilágát.

Az azonnali szerzés

Ne ugorjunk rögtön fejest a szőnyeg megszerzésének tengerébe. Megéri körbenézni, szerencsével akár a kiszemelt példány árának leszállításával kedvezőbben juthatunk hozzá.

A kontraszt kerülése

Hibás azzal a szemlélettel választani szőnyeget, miszerint ugyanolyan legyen, mint a berendezésre váró helyiség többi darabja. Unalmas és sekélyes lesz a látvány, amennyiben vibrálóbb, színesebb környezetre vágyunk, márpedig ki ne szeretne kicsit is izgalmas, mozgalmas, ugyanakkor harmonikus lakótérben élni, hát döntsünk a kontraszt mellett.

Forrás: marmalade; Kép: marmalade;

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Itt vannak Bódi Sylvi meztelen képei – fotók (18+)

Bódi Sylvi 2002-ben, majd nyolc éve, 2014 októberében állt a Playboy kamerái elé. Mutatjuk a fotóit - írja az...

Már nem ömlik a gáz a Balti-tengerbe – két magyarázat lehet

Az Északi Áramlat 2 vezetéket üzemeltető vállalat szóvivője tájékoztatott. Ulrich Lissek azt mondta, hogy erre két lehetséges magyarázat van:...

Elindult a népszámlálás, a kérdőív valósághű kitöltése mindenki számára kötelező, de nyerhetsz is vele!

Október 1–16. között online kérdezik meg az embereket. Október 17-től számlálóbiztosok keresik fel azokat, akik 16-ig nem adtak...

Kiderült: Varga Irén az egyik legdrágább előadó Magyarországon!

A Ripost régóta próbálja kideríteni, hogy mennyiért is vállal egy-egy haknit Varga Irén. Most elkapott a lap egy hivatalos...