7.8 C
Budapest
2024. április. 24. szerda
HomeFőhírekBelföldi hírekSzombattól már lehet utazni a szeptemberi dolgozói és tanulóbérletekkel

Szombattól már lehet utazni a szeptemberi dolgozói és tanulóbérletekkel

A zavartalan tanévkezdet érdekében a TIM államtitkára, Vitézy Dávid arra kérte a vasúti és közúti közlekedési szolgáltatókat, hogy augusztus 27-étől fogadják el a szeptemberre érvényes havi és első félhavi bérleteket.

A vakáció végével rengeteg diák ül vissza az iskolapadba, közülük sokan ingáznak otthonuk és oktatási intézményük között. Nemcsak a járatokon lesz több az utas, a pénztáraknál vagy az automatáknál is hosszabb sorok várhatnak arra, hogy jegyet, bérletet válthassanak. A szünidőből visszatérő fiatalok például tanévnyitó rendezvény vagy a kollégiumi szoba elfoglalása miatt akár már augusztus utolsó napjaiban buszra, vonatra szállhatnak

– posztolta Vitézy Dávid a Facebook oldalán.

A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára azt írta: mindenkit szeretnének megkímélni a megspórolható időveszteségektől és felesleges költségektől.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A Technológiai és Ipari Minisztérium megrendelői döntése nyomán ezért a MÁV és a GYSEV, a Volánbusz és más helyközi buszos szolgáltatók szombattól, augusztus 27-től mindegyik járatukon elfogadják a szeptemberi dolgozói és tanulóbérleteket.

A tíz éve változatlan árú bérletek érvényességi időtartama így öt teljes nappal meghosszabbodik ebben a hónapban.

Forrás: ATV,

Fotó: origo.hu

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem