11.1 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Szlovákia: Čaputová nem bólogató juhász, még nem írta alá a lex Ukrajnát, ragaszkodik a törvény módosításához.. – részletek

Dátum:

Megosztás:

Zuzana Čaputová köztársasági elnök még nem írta alá a lex Ukrajna törvényt. Ragaszkodik a jogszabály módosításához, abból a célból, hogy a szlovák állampolgárokat megvédjék a bérleti szerződések felmondásától. Jelezte, hogy ellenkező esetben visszaadja a törvényt.

Ezt poprádi sajtótájékoztatóján mondta az államfő.

A köztársasági elnök egyes településekről érkező információk alapján úgy látja, fennállhat a veszély, hogy felmondják egyesek lakosok lakásbérleti szerződését, különösen olyan bérlőkét, akiknek anyagi gondjaik vannak. Úgy látja, ez megtörténhet, mert az ukrán állampolgárok elhelyezéséhez nyújtott állami hozzájárulás anyagilag előnyösebb lehet, mint ha szlovák állampolgároknak adnák bérbe a lakást.

Még több külföldi hír

„Erről a kérdésről már korábban is tárgyaltam a miniszterelnökkel. Ma felhívtam ez ügyben, mert biztosítékokra van szükségem, hogy a törvény végrehajtási rendeletét úgy módosítják, hogy az védje Szlovákia lakosságát is, hogy ne lehessen őket spekulációval kilakoltatni a bérlakásokból” – tette hozzá az államfő.

Kedden (március 22.) a parlamenti képviselői elfogadták az ukrajnai helyzettel kapcsolatos néhány egyéb intézkedésről szóló tör-vényt. A parlament gyorsított eljárás keretében tárgyalta az úgynevezett lex Ukrajnát. A törvény szabályozza a menekültek szállásköltség-támogatását és ennek feltételeit, a támogatás összege 500 és 1250 euró között lehet. Ezt a támogatást az önkormányzaton keresztül fizetik ki. A lex Ukrajna foglalkozik az ukrán állampolgárok útvám- és autópályadíj alóli mentesítésével, valamint az Ukrajnából érkező menekültek sürgős orvosi ellátásra való jogosultságával. A jogszabály foglalkozik a menedékkérőkkel, azok munkaviszonyával, lakhatásával is.

ujszo

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó (2.)

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Barátnőmtől lestem el az alapos zuhanypucolás titkát! Próbáld ki te is, nem fogsz csalódni – videó

Ezzel az egyszerű módszerrel jelentősen felgyorsítható a folyamat Kacie Stephens ausztrál takarítónő a Tiktokon mutatja be követőinek a tisztítás...

Pentagon: Ukrajna képes megtámadni a Krímet amerikai fegyverekkel

Laura Cooper a HIMARS rakétavető rendszerekre hivatkozik. Az Egyesült Államok úgy véli, hogy az Ukrajnába szállított HIMARS rakétavető rendszer...

Pénzbüntetést kapott Krím szépe, amiért egy ukrán dalt énekelt az Instagramon

A videóban szerepelt a barátnője is, őt tíz nap elzárással büntették. A bíróság szerint az idei Krím-szépe lejáratta az...