12.7 C
Budapest
2024. április. 17. szerda
HomeFőhírekBelföldi hírekSzívtelenség: csalás áldozata lett az SMA-val küzdő Tomika

Szívtelenség: csalás áldozata lett az SMA-val küzdő Tomika

Ép ésszel felfoghatatlan, ki verne át, károsítana meg szándékosan anyagilag egy beteg gyermeket nevelő családot.

A gerincvelői izomsorvadással, SMA-val küzdő Tomikáról lapunk többször is írt. Szülei lassan már egy éve küzdenek azért, hogy megkaphassa a számára életet jelentő génterápiát.

Az energiaválság miatt egyébként is nehéz gyűjteni, hát még akkor, ha egy csaló próbálja a jó szándékú emberek pénzét lenyúlni egy beteg gyermek, jelen esetben Tomika fotójával.

A legfrissebb hírek itt!

Az ötéves gyermek édesanyja, Hornischer Anikó fedezte fel, hogy valaki létrehozott egy profilt „SMA Gyűjtés Tomikáért” névvel, és szó szerint ellopta a szülők által feltöltött posztokat, képeket. Egyetlen különbséggel: az övék helyett a saját számlaszámát adta meg.

– Az első oldal volt, ami felugrott, amikor rákerestem Tomika nevére. Mellbevágó érzés volt. Sokkot kaptunk, hogy van olyan ember, aki ilyet megtesz. Azonnal kértük az oldalunk követőit, hogy jelentsék a profilt. Meg is tették rengetegen, de mindenki azt a választ kapta, hogy az oldal nem sért szabályt, hiába jelentettük úgy, hogy a mi oldalunkat másolta. A mai napig nem törölték – panaszolta az édesanya.

Tomika gyűjtése nehezen halad Tomika gyűjtése nehezen halad

Mint mondta: az embereknek így is nagyon megrendült a hite az adományozásban és most Tomikával csalnak ki emberekből pénzt.

– Tényleg borzasztó érzés ez a tehetetlenség. Természetesen rengetegen odaírták, hogy csaló és ne utaljon senki, de ki tudja mennyit gyűjthetett az alatt az idő alatt, amíg nem vettem észre a profilt?

A legfrissebb hírek itt!

Tomika családja pár órán belül megtette a rendőrségi feljelentést, a nyomozás jelenleg is zajlik.

– Sajnos nagyon megérezzük a válságot, soha ilyen lassan nem haladtunk még. Az emberek félnek, tartalékolnak, meg is értem. Nekünk is háromszorosa lett a gázszámlánk. Ráadásul ahogy esik a forint úgy leszünk egyre távolabb a gyógyszertől, úgy ér egyre kevesebbet a pénzünk – sorolta a kétségbeesett anya.

Tomika állapota nem javul, édesanyja abban bízik, a génterápia segíthetTomika állapota nem javul, édesanyja abban bízik, a génterápia segíthet

Tomikának eddig körülbelül 344 millió forintot sikerült összegyűjteni, ami a gyógyszer árának 45,2 százaléka. Már ha a végső összeg nem fogja meghaladni az infláció miatt a 760 millió forintot. A génterápiára a család egyébként korábban kért állami támogatást, ám ezt nem kapták meg.

– Őszintén nagyon félünk. Tomika 17 kiló. Ha eléri a 21-et végünk, örökre elvesztünk, nem kaphatja meg a gyógyszert, ami megmentené. Nem tudjuk megállítani a nyelése romlását, bele se merek gondolni, mi lesz akkor velünk… – lábadt könnybe Anikó szeme.

Így segíthet

Az alábbi számlaszámon tudja támogatni Tomikát:

  • Galó Tamás Dominik Gyógyulásáért Alapítvány
  • K&H Bank számlaszám: 10400157-50526884-67691018
  • IBAN: HU21 10400157-50526884-67691018
  • BIC(Swift): OKHBHUHB
  • K&H Bank deviza számlaszám: 10400157-50526884-67691025
  • IBAN: HU26 10400157-50526884-67691025
  • BIC(Swift): OKHBHUHB

Tomika valódi közösségi oldalán további információkat talál arról, hogy segíthet a gyermeknek.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem