6.3 C
Budapest
2023. március. 28. kedd

Szívszorító, mi volt Kárászy Szilvia legutolsó kívánsága a halála előtt

Dátum:

Megosztás:

Az egész országot lesújtotta a hír: Tahi Tóth László halálának ötödik évfordulóján elhunyt az özvegye, Kárászy Szilvia.

A zongoraművésznő soha nem tudott teljesen felépülni a gyászból, s végül férje után halt. Ahogy a színészóriás legjobb barátja fogalmazott: szerelmük most már a halálon túl folytatódik.

Tahi Tóth László 2018. február 22-én, budai otthonában, szerelme, Kárászy Szilvia karjaiban hunyta le örökre a szemét. Legendás volt a zongoraművésznő és a Kossuth-díjas színészóriás szerelme, pedig nem sok jövőt jósoltak a kapcsolatuknak a köztük lévő korkülönbség miatt. Ők azonban mindenkire rácáfoltak: 25 gyönyörű, boldog évet töltöttek együtt, csak a halál választotta őket szét.

tragédia
Kárászy Szilvia utolsó kívánsága az volt: a férje mellé temessék Fotó: Ripost 

– Én fogtam a kezed, az utolsó mosolyod és lélekvételed az enyém. Megöleltem, simogattam a holt testedet, az otthonunkban. Felfoghatatlan szűrrealitás – búcsúzott szerelmétől a temetésen Kárászy Szilvia. – Ha most kéne újrakezdenünk, mint már oly sokszor a huszonöt év alatt, újra és újra beléd szeretnék. Ha eljön az én időm, akkor én is itt nyugszom majd melletted. Nem félek semmitől Rájöttem, hogy nagyon bátor vagyok. Messziről jöttem, most itt vagyok. És egyszer ugyanilyen messzire kell majd távoznom. (…) Végtelenbe ölelő szeretettel búcsúzom tőled, Lacuskám, de még találkozunk…

Férje mellé temetik

Tahi Tóth László halálának ötödik évfordulóján hunyt el Kárászy Szilvia. A színészóriás családja az utolsó pillanatig tartotta a kapcsolatot az özveggyel: közösen gyászoltak, igyekeztek egymásban tartani a lelket.

Nagyon nehezen birkózott a gyásszal Szilvi, és éppen akkor, amikor végre már magával is tudott foglalkozni, kiderült, hogy hasnyálmirigy-daganata van

– árulta el az egyik családtag a Ripostnak– Felajánlottuk neki a segítségünket, szerettük volna mindenben támogatni, de nem akarta. Ahogy a gyászában, úgy a betegségében is egyedül akart lenni. Vasárnap még váltottunk néhány üzenetet, az utolsó időszakban már csak így kommunikáltunk. Nem tudtunk neki segíteni, nem akart meggyógyulni… 

Döbbenetes, hogy ugyanúgy február 22-én hunyták le örökre a szemüket, és ugyanúgy daganatos betegségben. Az volt az utolsó kérése, hogy Laci sírjába temessék. 

Tahi T�L�l�
Felesége utolsó leheletéig a színészóriással volt Fotó: Ripost 

Férje után ment

A klinikai szakpszichológus szerint akik közt ilyen nagy a szerelem, nem ritka, hogy egymás után mennek, mert ott újra egyesülnek.

– Minél erősebb kötelék van két ember közt, annál nehezebb a végleges elszakadás – magyarázta a Ripostnak Dr. Makai Gábor. – Aki itt maradt, úgy érzi elveszített egy darabot önmagából, mintha már nem lenne egész, nincs értelme az életének, nem akar tovább élni. Az erős kötődés nehezíti a gyászfolyamatot, könnyen kialakul a depresszió, tudat alatt vágyakozott utána, hogy újra találkozhassanak. Nem véletlen az sem, hogy ugyanazon a napon hunyt el, mint örök szerelme.

Nehezen viselte a gyászt

Férje halál után hiába akartak a barátok, a családtagok segíteni Kárászy Szilvián, a gyász maga alá gyűrte az özvegyet. Hosszú hetekig minden éjjel vele álmodott, beszélt hozzá otthon, érezte a jelenlétét. Végül Nepálban keresett megnyugvást, mindhiába.

– Elképesztően erős kötelék volt köztük, két test egy lélek voltak – jellemezte a párt Lukács Sándor, Tahi Tóth László egyik legjobb barátja. – Bár megdöbbentem Szilvia halálhírén, de valahol mégsem, utána akart menni. Örök szerelem volt az övék, ami most a halálon túl folytatódik.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Egy félidő alatt elintézte a magyar válogatott a bolgárokat! .. Szép volt fiúk!

Győzelemmel kezdte szereplését a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Eb selejtezőiben. Az első félidőben szerzett három góllal 3-0-ra nyert...

Любовное письмо!

Моя дорогая любовь, Акерке! Я рад тебя видеть! Ты женщина моей мечты, ты Солнце, Луна, Звезды, Ты Хорошая, Красивая,...

A Deutsche Welle hivatkozva egy amerikai szakértő által mondottakra, ezt írja..

Amerika selejtes fegyvereket küld az ukránoknak, mert Washington el akarja kerülni az eszkalációt at oroszokkal.. Washington el akarja kerülni...

Kampánypénzek: eddig soha nem látott visszaélésekre bukkanhatott az Állami Számvevőszék

Annyira összetett finanszírozási gyakorlatot tárt fel a hatóság, hogy egy év alatt sem ért a végére a pártok...