-1.7 C
Budapest
2023. november. 30. csütörtök

Szívszorító – Az Ukrajnában hősi halált halt Kis Sándor felesége: „A fiaim úgy hiszik, hogy él az imádott apjuk”..

Dátum:

Megosztás:

Az Ukrajnáért vívott harcban életét vesztő első magyar katona, Kis Sándor felesége mindent elkövet azért, hogy imádott férje emléke ne merüljön a feledésbe. Mária minden nap a férjével álmodik, de képtelen elmondani a gyerekeinek a fájó igazságot, hogy szeretetet apjuk meghalt az ukrajnai háborúban. A két óvodáskorú gyermek úgy tudja, apjuk még harcol a hazáért.

A hős férfi özvegye a Borsnak adott interjúban elmondta, a közeli ismerősök igazi patriótának tartották őt, olyannak, aki nemcsak jelmondatokkal áll ki Ukrajnáért, hanem tettekben is. Kis Sándor büszke volt rá, hogy magyar gyökerekkel bírt, de tíz évvel ezelőtt Ukrajna védelmére tett esküt, így gyermekei megszokták hogy távol van, ezért sem kérdezik az anyjuktól, hogy merre van imádott apjuk.

Legfrissebb hírek a háborúról..

A férfi múlt héten egy rakétatámadásban esett el. Gyászoló özvegye büszke férje bátorságára, és azt mondta: a gyerekeiket, Vaszilt és Jaroszlavot úgy neveli fel, hogy tudják, apjuk egy igazi hős volt.

– Még nem mondtam el a gyerekeknek, mi történt. Mivel Sándor katona volt, tudják, mi az a háború, félnek is tőle. Egyelőre képtelen voltam a gyerekek szemébe mondani, hogy a szerető édesapjuk soha többé nem ülteti őket az ölükbe – mondta a lapnak Mária, hozzátéve:Mi most biztonságban vagyunk. A fiaimat egyébként mindentől meg fogom védeni ebben az életben. Már csak én maradtam nekik, illetve az apjuk emléke. Talán éppen ezért mindent el fogok követni, hogy az egész világ értesüljön a tragédiánkról.

Nem tudja, mikor temetheti el

Mária a háború miatt sajnos nem tudja, hogy férjét mikor helyezheti végső nyugalomra, de reméli hamarosan utoljára még láthatja Sándort, mielőtt végső búcsút vesz tőle.

Legfrissebb hírek a háborúról..

– Még nem azonosították az összes halottat. Hosszasan eltarthat, amíg a folyamat végére érnek, ráadásul még a támadás körülményeit is vizsgálják. Nem lehet tudni, mikor ér véget a nyomozás. A halottasházban felismertem Sándor roncsolódott arcát, és a mellén is jól olvasható volt a névcímkéje, de minden kétséget kizáróan a DNS-e alapján állapították meg, hogy róla van szó – ismertette a gyászoló nő.

Mária számára egyre nehezebbek a napok férje elvesztése után, de a gyerekeiért próbál erősnek maradni.

Megértettem, hogy már senki és semmi sem adja őt vissza a családnak, de mindent elkövetek, hogy soha ne merüljön a neve feledésbe! Mindig vele álmodom– mondta Mária a lapnak.

Sokan maradtak özvegyek

– Összesen 12 katona halt meg az ütközetben. Mi, az özvegyek jól ismerjük és támogatjuk egymást. Hatalmas a bánatunk, de tudtuk, hogy a párjaink vállalták a haláltJelenleg nincs probléma a városban, ahol tartózkodunk, de a harcoktól mindenki retteg. Bármikor bármi megváltozhat, de egyelőre nem tervezem, hogy elhagyjam Ukrajnát. Addig biztos nem, míg Sándor meg nem kapja a végtisztességet – tudatta Mária.

Legfrissebb hírek a háborúról..

Az asszony és fiai megsegítésére Ukrajnában gyűjtést indítottak, hogy a jövőben – legalább anyagi értelemben – semmiben se szenvedjenek hiányt. A kérdésre, felmerült-e benne, hogy egyszer megismerkedjen elhunyt hitvese óhazájával, esetleg itt kezdjen új életet, némi gondolkodás után válaszolt: „Még soha sem voltam ott, de a jövőben fontolóra veszem”.

blikk, bors

Cím módosítása: Hirmagazin.eu

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...

Egyenlőre gyógyíthatatlan, gyulladásos betegség terjed Magyarországon, sok a beteg gyerek is

Az elmúlt húsz évben drasztikusan emelkedett a gyulladásos bélbetegségekben (IBD) szenvedők száma. Hazánkban mintegy 60 ezer beteget tartanak...

Életben lévő magyar túszról érkezett információ az izraeli hatóságoktól – videó

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, ami szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van...

Az Atlético Madrid, a Lazio, a Dortmund és a Barcelona is továbbjutott

A Manchester City kétgólos hátrányból fordítva biztosította csoportelsőségét, korábban továbbjutott már abból a csoportból az RB Leipzig is....