12.9 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

Szívbemarkoló ajándékot kapott a pápa egy magyar kisfiútól..

Dátum:

Megosztás:

Tomika több agy- és szívműtéten esett át, édesanyja pedig a kisfiú műtétje közben írt egy mesekönyvet, ennek az olasz nyelvű változatát ajándékozták a pápának.

Mint arról többször is beszámoltunk, magyarországi látogatása során több intézményt és helyszínt felkeres Ferenc pápa. Szombaton délelőtt a Boldog Batthyány-Strattmann László Otthonban vak, gyengénlátó és halmozottan sérült gyermekekkel találkozott, az intézményben pedig Inotay György igazgató és a gyerekek fogadták a Szentatyát, akinek több, különleges ajándékkal is készültek.

A legfrissebb hírek itt!

ferenc pápa
A pápa sérült gyermekeket látogatott meg, Boldog Batthyány-Strattmann László Otthonban. Ide jár Tomika is, akitől szívhez szóló ajándékot kapott a Szentatya – Fotó: REMO CASILLI / AFP

Az otthon egyik diákja a most 14 éves, halmozottan sérült kisfiú, Tomika is, aki különleges ajándékot küldött a pápának édesanyja segítségével.

– Ruhatervező és belsőépítészeti dizájnnal foglalkoztam, de az első kisfiam születése után mesekönyveket kezdtem írni – mesélte lapunknak Gyarmati Viktória. Az édesanya több mesekönyvet is írt, melyeket maga illusztrált. Ezeket kezdetben csak kisfiainak szánta, ám hamar felfigyeltek a nem mindennapi munkákra. Éppen a Pocimesék című könyve következő folytatásán dolgozott, amikor várandós volt kisebbik fiával, aki sajnos idő előtt érkezett és kiderült: súlyosan sérült. Tomikát összesen tizenkétszer operálták, életveszélyes agy- és szívműtéteken is átesett. Az egyik súlyos operáció előtt kapott felkéréstaz anyuka egy újabb mesére.

– Nyolc órás agyműtétre vittem Tomikámat. Ezt egy anyának nagyon nehéz átvészelni, nem is tudtam, hogyan tegyem. Egy barátom javasolta végül, hogy írjak mesét közben a gyereknek, hátha úgy könnyebb lesz. Így ott, ez alatt a nyolc óra alatt született meg a könyv két másik története, a Zordonó és Pillepanna barátsága

– mesélte Viki

Hozzátette: a könyvet olyan lelkiállapotban írta, hogy azt egy átlagos napon nem tudta volna papírra vetni. Az utolsó mondatot pont akkor írta le, amikor a gyermekét kitolták a műtőből:

A legfrissebb hírek itt!

– Az utolsó mondat így hangzik: a hit ereje csodákra képes. Ekkor tolták ki Tomit, a történetet pedig abbahagytam, nem is folytattam többet. Ebbe beleírtam az összes szeretetet, amit csak egy anya adni képes a fiának

– mesélte. Kisfia már óvodába és most iskolába is a Batthyány-Strattmann László Otthonba járt, így mikor Viki megtudta, hogy a pápa kisfia iskoláját is meglátogatja, úgy döntött: ő is szeretne adni valamit Tomika nevében:

–  A gyerekek készítettek egy tarisznyát a Vatikán nemzeti színeiben, melyben a gyerekek által készített ajándékok voltak. Tomi, bár ott maradt az iskolában a pápa érkezésére, az egészségi állapota okán nem tud alkotni, ezért az ajándék készítésében sem tudott aktívan részt venni, ahogyan az éneklésben sem. Viszont szerettem volna, ha ő is ad valamit a pápának. Ekkor eszembe jutott, hogy van a könyvnek egy olasz fordítása is – sorolta.

A könyv díszdobozán személyes üzenet szerepel a Szentatyának – Fotó: Saját

Viki rekord gyorsasággal szombat és vasárnap kinyomtatta, betördelte, befűzte, végül egy díszdobozba helyezte a mesét, melyre ráírta, hogy azt Tomikától és édesanyjától kapja a pápa. Hétfőn el is küldte, de a szigorú vatikáni átvilágításon már nem volt idő átfuttatni. Az intézmény igazgatójának viszont nagyon tetszett az ajándék, ezért segít:

A legfrissebb hírek itt!

Elmondta, hogy ugyan ezt nem tudták a hivatalos ajándékok között átadni, de mindent megtesz, hogy eljuttassák a Szentatyának. Nagyon reméljük, hogy sikerül és el is olvassa, nagyon boldoggá tenne minket. Az biztos, hogy én nagy szeretettel készítettem Tomika és az intézet gyerekei nevében. Úgy, hogy abban benne legyen a gyerekek és a szülők lelke is

– szögezte le az édesanya.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

L.L. Junior: Fejek hullottak

L.L. Juniorhoz is eljutottak a vállalkozását érő kemény negatív vélemények: alkalmazottaktól vált meg, egy hónapig minden nap személyesen...

Ezt a 15 filmet mindenki látni akarja 2024-ben

Ha megnézzük a következő 12 hónapra tervezett mozis és streaming-filmek listáját, sok izgalomra számíthatunk! Ki ne szeretné megnézni George Miller Mad...

Házasodna a gazda: Roland és Niki 2020-ban azonnal összeköltöztek a műsor után, azóta is együtt vannak

Hosszútávra terveznek. Roland gazda a Házasodna a gazda 2020-as évadában ismerkedett meg Nikivel, akiről nemrég az RTL stábjának mesélt. Mint mondta, választottjával a műsor...