1.7 C
Budapest
2023. december. 1. péntek

Szirtes Ági: Szívritmuszavaraim lettek Gothár Péter módszereitől

Dátum:

Megosztás:

Kegyetlen módszerekkel dolgozott a színházban Gothár Péter, megalázta a színészeket

– erről beszélt Szirtes Ági, Kossuth-díjas színésznő egy interjúban.

Hozzátette, neki a Gothár-féle próbák miatt még szívritmuszavarai is voltak. Novemberben robbant ki Gothár Péter szexuális zaklatási botránya. Azóta a rendezőt több munkahelyéről is elküldték. Az ügy politikai vitát gerjesztett, ugyanis baloldali politikusok mentegették a liberális oldalhoz sorolható rendezőt – hangzott el az M1 Híradójában.

Gothár Péter rendező (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Szívritmuszavart okozott Szirtes Áginál az, ahogyan Gothár Péter rendező bánt vele – erről a Kossuth- és Jászai Mari díjas színésznő beszélt a Klubrádióban. Azt is mondta: Gothár Péter „érzelmi terrorista”.

Szirtes Ági, aki egyébként a Katona József Színház egyik alapítója, a műsorban többször is beszélt arról, hogy Gothár Péter megalázta őt.

A Gothár Péter körüli botrány még novemberben robbant ki, miután nyilvánosságra került, hogy a rendező szexuálisan zaklathatta a Katona József Színház több dolgozóját. Gothár Pétert még bő egy évvel korábban a színház egyik alkalmazottja panaszolta be, hogy a rendező erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett vele, ám az ügyet a teátrum vezetése egy évig nem hozta nyilvánosságra, Gothár Péter pedig ugyanúgy folytathatta munkáját, ahogy korábban, nemcsak rendezhetett, hanem tovább taníthatott a Színművészeti Egyetemen is.

A botrány kirobbanása után kiderült, hogy színházi körökben nyílt titok volt a rendező zaklatási ügye. Ám például a Színművészeti Egyetem rektora még akkor is védte Gothár Pétert, amikor a rendező ellen már vizsgálat folyt.

Gothár Pétert végül a Katona József Színházból és a Színművészeti Egyetemről is kirúgták. Arról, hogy megkönnyebbülést jelentett-e a dolgozóknak Gothár Péter menesztése, szinte senki nem beszélt a nyilvánosság előtt. Az erre vonatkozó kérdésre a Kossuth-díjas művésznő sem válaszolt.

M1, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ma este: Reszkessetek betörők 3-4 – videók

Teljes filmek magyarul: Reszkessetek betörők 3. Reszkessetek betörők 4. Kellemes szórakozást a filmhez! Még több film itt! Our media displays content free of...

Piros riasztást is kiadhatnak – mutatjuk, hol tart legtovább az ónos eső

Budapesten kora délutánra lecseng a havazás, esőbe, majd ónos esőbe vált a csapadék halmazállapota. Budapesten is jégpáncélos területek...

Orbán Viktor: Magyarország nem vétózik, olyan, hogy vétó, nincs

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban feltett kérdésekre válaszolt. Szólt Ukrajna EU-csatlakozásának támogatásáról, a pénzügyi segítségről, a...

Miért jó szigetelőanyag a kőzetgyapot?

A kőzetgyapotot sokan csak homlokzati szigetelőként ismerik, pedig remek tulajdonságai miatt más szigetelési feladatot is elláthatunk vele. Aki csak...