3.6 C
Budapest
2022. december. 4. vasárnap

Szír menekülttel tervezi a jövőjét a migránsokat segítő Zsuzsanna! + VIDEÓ!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A menekültválság kellős közepén talált egymásra a Migration Aid önkéntese, Zsohár Zsuzsanna és szíriai szerelme. A napokban találkoztak ismét: együtt tervezik a jövőjüket. – írja a Bors

Szír menekülttel tervezi a jövőjét a migránsokat segítő Zsuzsanna! + VIDEÓ!

A görögországi Leszbosz szigete, a tengerbe fulladt megannyi gyermek, nő és férfi számára a végső nyughely, míg a szerencsésebb menekültek számára egy új, ám nehézségekkel teli, biztonságos élet kapuja. Ezen a helyen – ahová menekültek ezrei érkeznek naponta és további ezrek célpontja – találkozott ismét a migránsokat segítő Zsohár Zsuzsanna szerelmével, Samer Alkaled szíriai menekülttel. A nagy pillanatról az Euronews készített riportot.

– Ismerjük egymást egy ideje – mondta Zsohár a Borsnak, aki a magyar Migration Aid önkéntese, majd sajtófelelőse lett a menekültválság legnehezebb időszakában Magyarországon. Találkozásuk körülményeiről viszont nem kívánt mesélni.

Samer a szíriai Aleppóból származik, egykor gyógyszerészként dolgozott a közel-keleti országban. Eddig Törökországban tartózkodott, ahol nem kapott letelepedési engedélyt, ezért döntött úgy, hogy inkább vállalja a kockázatos tengeri utat, és tovább utazik Európába.

A szerelmesek a napokban találkoztak újra, addig telefonon tartották a kapcsolatot. A nagy találkozásra többet kellett várniuk, mint tervezték, mivel az a hajó, amivel Samer érkezett volna, felborult és elsüllyedt. A férfi minden személyes holmija elveszett, ráadásul Leszboszra jutását a török hatóságok is nehezítették. A törökországi rendőrök igyekeznek megakadályozni, hogy emberek ezrei ellenőrizetlenül a görög szigetre jussanak, ezért minél több mentőmellényt és hajót foglalnak le. Minden akadály ellenére Samer sikeresen átkelt az Égei-tengeren, ahol szerelme és a nő kislánya napok óta várt rá.

– Egyelőre nem tudjuk, mi lesz velünk, Európában szeretnénk letelepedni – mondta el Zsohár, aki jelenleg legkisebb gyermekével van a szigeten. Most azt tervezik, hogy komppal a görög fővárosba, Athénba utaznak, de hogy utána merre visz az útjuk, nem tudják.

– Az is lehet, hogy el kell hagynom Magyarországot, ha Samer ott nem kapna letelepedési engedélyt – számolt be Zsuzsanna az előttük álló nehézségekről. Mivel Magyarország Szerbiát biztonságos országnak nyilvánította, a férfit valószínűleg tőlünk visszafordítanák, és visszaküldenék.

A harminchat éves Zsohár a menekültválság legsötétebb időszakában dobta félre fordítói munkáját, hogy az országban kialakult válsághelyzetben segítsen a menekülteknek a Migration Aid migránsokat segítő csoport sajtófelelőseként.

Forrás: PinkPencil

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Figyelem! Győri rendőreink a lakosság segítségét kérik a képen látható gyermek megtalálása ügyében! – Oszd meg!

Győri nyomozóink a lakosság segítségét kérik az ismeretlen helyen tartózkodó gyermek megtalálásához. A Győri Rendőrkapitányság 08010-157/505/2022. körözési számon eljárást...

Magyarországra nem vonatkozik az EU-s kőolajársapka

Magyarország mentességet kapott a kőolaj árkorlátjára. Az Európai Tanács pénteki döntése szerint plafont határoznak meg az orosz kőolaj...

Ma este két romatikus film, Richard Gere és Kevin Kostner főszerepléseivel: Micsoda nő!; Üzenet a palackban; – videók

Nap mint nap filmek! Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégente 2 filmet, más és más...

Mi történhetett a Hajógyári szigeten? A Dunából emelték ki a diszkóból kidobott fiatal holttestét, és itt még nincs vége a történetnek…

Éppen tizenegy éve annak, hogy a Hajógyári-szigetnél a Dunában megtalálták H. Géza holttestét. A fiatalember haláláért a rendőrség...