28 C
Budapest
2022. július. 5. kedd

Szír menekültként kasszíroznak több ezer eurót a románok

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A migrációs válságot nem tudták túl jól kezelni a német hatóságok. Ennek egyik legfőbb oka, hogy migrációs- és menekültügyi hivatalban eluralkodott a káosz.

A német szövetségi menekültügyi és migrációs hivatal az elmúlt hónapokban sokat szerepel a sajtó címoldalain. Egyre több részlet szivárog ki arról, hogy a hivatalban olyan káosz uralkodik, amely miatt nem tudják biztosítani a migrációs válság megfelelő kezelését. Így fordulhatott elő, hogy veszélyes iszlamisták jutottak be gond nélkül az országba, vagy az, hogy a brémai kirendeltséget komoly korrupciós vádakkal gyanúsítják.

A legújabb botrányra pedig akkor derült fény, amikor a Bild nyomtatott számában arról cikkezett egy titkos jelentésre hivatkozva, hogy több tucat román kaphatott úgy menedékjogot, hogy szírnek adták ki magukat. Ezzel pedig természetesen elérték, hogy a menekülteknek járó segélyeket is megkapták. A románok rendszerint hamis iratokkal jelentkeztek, egy ügyvéd pedig írásos formában nyújtotta be a nevükben a menedékkérelmet. Ez egyben azt is jelentette, hogy az ál-szír románoknak meg sem kellett jelennie a hatóságok előtt.

Az eljárás során azt sem vizsgálták meg, jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot az adott személy, sőt még ujjlenyomatot sem vettek tőle. A magukat szír menekültnek kiadó románokat még keresik a hatóságok, de egyelőre sikertelenül. Egyszerűen nyomuk veszett…

Forrás: Ripost

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Időjárás: mutatjuk, mikor ér véget a kánikula

Kánikulával kezdődik a jövő hét, de aztán előbb egy, majd várhatóan még egy hidegfront is eléri az országot,...

Őrült Ferrari hiba: elvették a győzelmet a jobb pilótájuktól és a rosszabbnak adták

A verseny elején Csou Kuan-jü hatalmas balesete, aztán Max Verstappen autójának sérülése, majd a Ferrarik és Lewis Hamilton...

Magyarországon már népbetegségnek számít az elhízás

Hazánkban népbetegségnek számít a túlsúly és az elhízás, mivel a felnőtt lakosság mintegy 60 százalékát érinti. A koronavírus-járvány még...

Lukasenka: Már rég döntöttem arról, hogy részt veszünk a hadműveletben

„Mindig is orosz testvéreink mellett álltunk, és ez így is fog maradni” – fogalmazott a belarusz elnök. Régóta eldöntött kérdés,...
facebook