Home Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó Szinte napra pontosan öt évvel a Hableány-katasztrófa után történt a verőcei hajóbaleset...

Szinte napra pontosan öt évvel a Hableány-katasztrófa után történt a verőcei hajóbaleset + videó és galéria

0
Magyar Nemzet

Még mindig keresik a bajba került motorcsónak utasait.

Ugyanoda emelték ki a verőcei halálos hajóbalesetben összetört csónak maradványait a hatóságok, ahová szinte napra pontosan öt évvel ezelőtt a hasonlóan tragikus sorsra jutott Hableány nevű hajó roncsai is kerültek – hívta fel a figyelmet az Origó.

A balesetet szenvedett motorcsónak maradványai (Fotó: BRFK)

További Belföld híreink

Mint arról a Magyar Nemzet részletesen beszámolt, szombaton késő éjszaka egy svájci szállodahajó ütközött össze egy jóval kisebb motoros hajóval. A balesetben a kisebbik hajón tartózkodó hét magyar és egy olasz állampolgárságú személyből álló társaság tagjai közül többen meghaltak, egyelőre csak az olasz férfi túléléséről hallani biztos híreket.

Öt embert még mindig keresnek a hatóságok.

A keresőcsapatok óriási erőket mozgósítottak vasárnap az akció során. Az olasz férfit vérző fejjel, a parton találták meg, majd a tőle kapott információk alapján kezdődött meg a túlélők keresése – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a katasztrófavédelem.

A katasztrófavédelem a parton, a vízen és a vízben, valamint hőkamerás és egyéb drónokkal a levegőből is kutatja a hajó eltűnt utasait.

Az ütközés nyomai a szállodahajón (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Az egyik legsúlyosabb magyar hajókatasztrófa

Csaknem pont öt éve, 2019. május 29-én este a Hableányt hátulról gázolta el a Viking Sigyn 135 méteres szállodahajó. A Budapesten, a Margit híd alatt bekövetkezett baleset után huszonhét holttestet emeltek ki a vízből, a huszonnyolcadik, minden bizonnyal ugyancsak elhunyt személy földi maradványai azóta sem kerültek elő. A bíróság a szállodahajó kapitányát tette felelőssé a történtekért.

A hosszú ideje húzódó jogi procedúra után szeptemberben öt és fél év fogházra ítélték a Viking Sigyn kapitányát, az ügyben pedig már megszületett a kártérítési per ítélete. A bíróság rekordösszeget, 1,8 milliárd forintot szabott ki a tragédia okozóival szemben.

Forrás

Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás