1.7 C
Budapest
2023. december. 1. péntek

Színi előadást csinál a Momentum elnöke, már előre magyarázkodik, mit nem tud majd megcsinálni ígéreteiből, ha kormányra kerülne.. – (na persze, soha nem fog! szerk.)

Dátum:

Megosztás:

A Momentum elnöke kormányra kerülésük esetére már most arról beszél, hogy mennyi mindent nem tudnak majd végrehajtani, de az biztos, hogy a nem végrehajtandó dolgok közötti prioritási sorrendet majd az az ember határozza meg, amely a miniszterelnöki válogatón a legnagyobb bizalmat kapja.

Az ellenzéki összefogás teljes ötlettelenségéről árulkodik Fekete-Győr Andrásnak, a Momentum elnökének a 168 órában adott, múlt heti interjúja.

A baloldali hetilap újságírójának azzal kapcsolatos kérdésére, hogy egy választási győzelem esetén mennyire tudnak majd az összefogás pártjai konkrét kormányprogramot előre összeállítani, a lila párt vezetője úgy felelt: „olyan ciklust képzelek el 2022 és 2026 között, amely nem feltétlenül arról szól, hogy minimalizáljuk a károkat, hogy féltjük a fenekünket, és folyamatosan háborúzunk a másik oldallal.”

A parlamenten kívüli párt elnöke később úgy folytatta:

Nem lehet egyszerre vadonatúj kórházakat, iskolákat és munkahelyeket teremteni. Ki kell tűzni prioritásokat.”

Fekete-Győr András azt is mondta: „érdemi vita lesz majd arról, hogy ez a prioritás a fenntarthatóságról, az oktatás fellendítéséről, megalapozásáról, vagy azonnali egészségügyi intézkedésekről szóljon-e.”

Véleménye szerint a „miniszterelnök-jelölteknek megkülönböztetett szerepük lesz, mert ők feltételezhetően ilyen prioritásokban is gondolkodni fognak.” A pártelnök szerint a miniszterelnök-jelölt, amely a legnagyobb bizalmat kapja, „az kijelöli majd a 2022–26-os kormány csapásirányát.”

Fekete-Győr András azt is mondta, hogy a prioritásokról „valóban viták lesznek, ezt nem csak a Fidesz látja, hanem mindannyian érezzük, és ezzel nincs is baj. Ezek az említett prioritási kérdések – ha úgy tetszik – részben függetleníthetők a bal-, illetve jobboldaliságtól, és adott esetben be tud állni mögéjük ez a hatpárti szövetség.”

A 168 órában közölt interjúban

Fekete-Győr András tulajdonképpen beismerte, hogy képtelenek lesznek kormányozni az országot.

Gyurcsány Ferenc szövetségese még ígérni is csak jóval kevesebbet mer annál, mint amit a Fidesz-KDNP szövetség a 2010-es kormányváltás után a tettek mezején végrehajtott. Fekete-Győr elszólása rámutat, hogy maguk a momentumosok sem hisznek abban, hogy az ellenzéki összefogásnak bármilyen komolyabb célja lehetne a hatalom megragadásán túl.

hirado

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Piros riasztást is kiadhatnak – mutatjuk, hol tart legtovább az ónos eső

Budapesten kora délutánra lecseng a havazás, esőbe, majd ónos esőbe vált a csapadék halmazállapota. Budapesten is jégpáncélos területek...

Orbán Viktor: Magyarország nem vétózik, olyan, hogy vétó, nincs

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban feltett kérdésekre válaszolt. Szólt Ukrajna EU-csatlakozásának támogatásáról, a pénzügyi segítségről, a...

Miért jó szigetelőanyag a kőzetgyapot?

A kőzetgyapotot sokan csak homlokzati szigetelőként ismerik, pedig remek tulajdonságai miatt más szigetelési feladatot is elláthatunk vele. Aki csak...

Nászajándék ötletek, kifejezetten a közelgő ünnepek jegyében

A nászajándék ötletek valóban színes spektrumon mozognak, ám ebben az esetben talán épp a bőség zavara lesz az, ami...