8.5 C
Budapest
2024. március. 2. szombat

Szijjártó Péter: Öt Kartúmban tartózkodó magyar állampolgár kimenekítése várat még magára

Dátum:

Megosztás:

Négy magyar már biztonságos helyen tartózkodik, hat Szudánból való kimenekítése pedig éppen folyamatban van a miniszter szerint

írta a hvg-hu

A polgárháború szélén táncoló Szudánból négy magyar állampolgár már biztonságosan megérkezett Dzsibutiba – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Luxemburgban, az európai uniós külügyminiszterek tanácsának ülését megelőzően.

Elmondása szerint a magyarok kimenekítésében a franciák nyújtottak segítséget, akikkel Magyarországnak evakuációs együttműködése van. A négy magyar közül hármat ők hoztak ki.

Három másik magyar kimentése éppen zajlik, őket az ENSZ segíti az afrikai ország elhagyásában. Rajtuk kívül van három további magyar állampolgár, akik jelenleg is egy előre meghatározott határátkelő felé haladnak, ahol a minisztérium által delegált konzulok várják őket.

A legfrissebb hírek itt!

Öten továbbra is Kartúmban tartózkodnak, velük Szijjártó szerint tartják a kapcsolatot. A miniszter elmondása szerint a kimenekítés egyik alapfeltétele, hogy az evakuálandó személynek saját szervezésben kell eljutnia az előre meghatározott gyülekezőhelyre, ami járhat bizonyos kockázatokkal is, ezért nem mindenki hajlandó belevágni.

Szudánt két tábornok hatalmi harca viszi egyre közelebb Szudánt egy újabb polgárháborúhoz. Az afrikai országot az 1956-os függetlenedése óta két nagyobb polgárháború is megrázta, az első 16, a második 22 évig tartott.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek