Home Főhírek Belföldi hírek Szijjártó Péter nagyon jó döntést hozott! .. Elmagyarázta, a kormány miért mond...

Szijjártó Péter nagyon jó döntést hozott! .. Elmagyarázta, a kormány miért mond nemet a halált okozó fegyverek átszállítására: „Nem tesszük célponttá a magyar embereket” – videó

0
cwhk9kpturbxy9kmmzjzti1ymzhndixzdi5yzrmm2exmzk4yjbmnjmwoc5qcgeslqmazkvnfwdndaatbc0c6m0bnoghmau
Szijjártó világossá tette a kormány miért mond nemet a Magyarországon keresztül szállított fegyverekre / Fotó: Varga Imre

A külügyminiszter nem kér az esetleges fegyveres konfliktusokból.

Ahogy arról a Blikk is beszámolt, a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs keddi ülése után Orbán Viktor bejelentette, hogy Magyarország nem küld sem fegyvereket, sem pedig katonákat a háborús övezetbe.

 

A miniszterelnök közleményét követően Szijjártó Péter is megszólalt, aki azt is elárulta, hogy a magyar kormány azt sem engedélyezi, hogy halált okozó fegyvereket szállítsanak át Magyarország területén, mivel ezek a szállítmányok könnyen válhatnak katonai támadások célpontjaivá.

A külügyminiszter most a közösségi oldalán osztotta meg beszéde egy hosszabb részletét, amelyben alaposan megindokolja, miért volt szükség e döntés meghozatalára.

Legfrissebb hírek a háborúról..

„A Magyarországra történő belépéstől kezdve, az Ukrajnába történő belépésig Kárpátalja területére történő megérkezésig egy ilyen szállítmány megsemmisítendő célpont.És a magyar embereket, éljenek a határ bármely oldalán, meg kell védeni az ilyen lehetésges katonai akcióktól.Ezért úgy döntöttünk, nem tesszük célponttá Magyarországot, nem tesszük célponttá a magyar embereket, nem tesszük célponttá a kárpátaljai magyarokat és nem engedünk át Magyarország területén halált okozó fegyvereket tartalmazó szállítmányokat. Ez a döntésünk világos” – szögezte le Szijjártó.

Exit mobile version
Megszakítás