8.8 C
Budapest
2024. március. 3. vasárnap

Szijjártó Péter, a magyar kormány külügyminisztere, egy fontos bejelentést tett a gázárak kapcsán.

Dátum:

Megosztás:

Kifejtette, hogy amennyiben a földgáz ára drasztikusan emelkedne – ami reményeik szerint nem fog megtörténni -, akkor életbe lép a halasztott fizetésről szóló megállapodás az MVM (Magyar Villamos Művek) és a Gazprom között.

Ezzel utal arra, hogy a két cég tavaly októberben már megállapodott a világpiaci árak hatásainak mérséklésére a téli időszakban.

A megállapodás részleteiről a cikk emlékeztet, miszerint a pontos árak nem nyilvánosak, azonban szakértők szerint a küszöbár októberben valószínűleg 140-150 euró/MWh volt. A hitel kamata 3,5 százalék, és a tartozást három év alatt kell törleszteni, éves bontásban pedig a várhatóan 20-40-40 százalék arányban.

Ez a megállapodás létrejöttének célja a magas gázárak hatásának enyhítése, és a stabilitás biztosítása a hazai energiaszektor számára. Az emelkedő gázárak komoly kihívást jelenthetnek a lakosság és a vállalkozások számára, és a kormány megpróbálja minimalizálni ezeket a hatásokat. A halasztott fizetési megállapodás lehetőséget nyújt az áremelkedés következtében keletkező terhek elosztására és a fizetési nehézségek enyhítésére.

Szijjártó Péter bejelentése azt sugallja, hogy a kormány aktívan figyeli a gázárak alakulását, és készen áll intézkedni, ha szükséges. Az energiaszektorban folyamatosan zajló árváltozásokra való gyors reagálás kulcsfontosságú a stabilitás fenntartása érdekében. A halasztott fizetési megállapodás lehetőséget ad a rugalmasabb pénzügyi tervezésre és a költségek kezelésére az energiaszektor szereplői számára.

Fontos megjegyezni, hogy a gázárakat nemzetközi tényezők, például a kereslet-kínálat egyensúlya és a geopolitikai helyzet befolyásolja. Az árak változása globális hatással lehet, és ezért a kormány elsősorban a gazdasági stabilitás fenntartását tekinti mérvadónak!

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este folytatjuk a Silvester Stallone maffiás sorozatát – Tusla királya 6-9 – videók

Tusla királya 6 Tusla királya 7 Tusla királya 8 Tusla királya 9 Kellemes szórakozást a filmekhez! Még több film itt! Our media displays content...

Ha most cselekszünk, ontani fogja a virágot a muskátli

Bár még nincs itt az idő, hogy kitegyük a szabadba pompázni kedvenc cserepes virágunkat, a muskátlit, már kezdhetjük az...

Dúvadrekord a Bakonyban – képek

A Képesfa Vadásztársaság mesébe illő területén mutatta be a Bakonyi tájegység idei dúvadterítékét. Az egy híján száz dúvaddal...

Acsa: eladó villa, kastély 13 szobás – 5,197,5 millió Ft, de akkor ez mennyi? .. Te mit gondolsz?

5 Milliárd 197 Millió 500 ezer, vagy 5,197,5 millió Ft, azaz 51.975.000.000.- Ft? Na ne nézzük meg a képeket,...