16 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Szijjártó Péter a CNN-en: nem szórakozásból veszünk orosz gázt

Dátum:

Megosztás:

Az energiafüggőségről, a háborúról és a jogállamisági mechanizmusról kérdezték.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter a CNN vendége volt.

Szijjártó Péter a 24.hu tudósítása szerint elmondta, Magyarország magasabb arányú orosz energiakitettségét infrastrukturális okok határozzák meg, hiába tett sokat a diverzifikáció érdekében a kormány, újabb gázforrás nem bukkant fel. “Nem szórakozásból” vesz tehát Magyarország orosz gázt, hanem ezek a fizikai lehetőségek.

Az ukrajnai háború kapcsán aláhúzta, Magyarország jóváhagyta mind az öt eddigi szankciócsomagot Oroszországgal szemben, ugyanakkor szerinte az európai egység megőrzését nem lehet olyan szankciókkal előremozdítani, amelyek leállásra kényszerítenék az országot.

A NATO-ról, illetve a fegyverszállításokról szólva közölte, Magyarország kiáll Ukrajna szuverenitásáért és területi integritásáért, befogadott eddig 640 ezer menekültet, akiket ellát és munkát is ad annak, aki kér, de fegyvereket nem szállít.

“A fegyverszállítás, illetve a fegyverek átengedése azzal a kockázattal jár, hogy belesodródunk a konfliktusba, amit mindenképpen el szeretnénk kerülni” – mondta.

A jogállamisági mechanizmus is szóba került, erről Szijjártó Péter azt mondta, az “politikai vita”, a benne foglaltak pedig “hamis vádak”, “zsarolás Magyarországgal szemben”.

Nyitókép: Facebook/Szijjártó Péter

infostart

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó (3.)

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Fogamzásgátló tablettákról röviden

A napokban egy kétgyermekes barátnőm hozzám fordult segítségért, mivel ismét szeretne visszatérni a fogamzásgátló szedéséhez. Sok-sok év után bizonytalan...

Elnöki pozíciót dédelget a mélykeresztény Tóth Gabi?

Az Idea Intézet felmérést végzett Tóth Gabiról. A kutatásban lényegében arra voltak kíváncsiak, hogy miért éreznek oly sokan ellenszenved...

71 évesen fürdőruhában pózol Cicciolina – Fotó

Staller Ilona előszeretettel oszt meg pikáns fotókat közösségi oldalán. Nem csoda, hiszen Cicciolina a hetvenen túl is bombasztikus...