12.5 C
Budapest
2022. szeptember. 29. csütörtök

Szijjártó: Amíg nincs megoldás a kifogásainkra, addig Magyarország nem támogatja a szankciós csomagot – videó

Dátum:

Megosztás:

Ebben a formában a szankciós csomag egy magyar gazdaságra ledobott atombombával ér fel

– mondta a külügyminiszter az Európai Bizottság elnökével folytatott tárgyalásokat követően.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Magyarországra látogatott hétfőn az Európai Bizottság elnöke, akit a magyar miniszterelnök fogadott a Karmelitában.

Ursula von der Leyen az európai biztonságról és az energiaellátásról egyeztetett Orbán Viktor kormányfővel.

Nem sokkal a tárgyalások befejezése után a külgazdasági és külügyminiszter videóban is beszámolt a fejleményekről közösségi oldalán.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a téma az immár hatodik Oroszországgal szembeni brüsszeli szankciós csomag volt, illetve annak hatása Magyarországra, a magyar gazdaságra.

A miniszter hangsúlyozta: ez a szankciós csomag „hatalmas problémákat okozna Magyarországnak, amennyiben hatályba lépne”,

„hiszen Magyarország energiaellátása eddig biztos lábakon áll, ugyanakkor ennek a szankciós csomagnak az elfogadása lerombolná az energiabiztonságunkat, hiszen ennek hatálybalépése esetén lehetetlen volna beszerezni Magyarország, illetve a magyar gazdaság működtetéséhez szükséges mennyiségű kőolajat. 

Szijjártó Péter szintén hangsúlyozta, hogy az egyeztetésen részletesen tájékoztatták az Európai Bizottság elnökét „a Magyarországot érő hatásokról és azokról a problémákról, amelyeket ez a szankciós csomag okozna. Kértük, hogy ezeket a problémákat fontolják meg. Mindaddig, amíg az Európai Bizottság nem kínál megoldást ezekre a problémákra, addig természetesen Magyarország ezt a szankciós csomagot támogatni nem tudja, hiszen ez a szankciós csomag ebben a formájában, a megoldási javaslatok nélkül, egy magyar gazdaságra ledobott atombombával ér fel.”

A bejelentkezését azzal zárta a miniszter, hogy „némi előrelépést elértünk, talán egy kicsi lépést tudtunk menni előre, de még nagyon sok mindent kell megbeszélni ahhoz, hogy ezen álláspontunk adott esetben megváltozzon. Hiszen azt

nem engedhetjük meg, hogy a magyar emberekkel fizetessék meg ennek a háborúnak az árát”

– húzta alá Szijjártó Péter.

A teljes beszámolót alább tekintheti meg:

mandiner

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Idén nem szervez a Főváros karácsonyi vásárt

Szakított” az V. kerület és a főváros, pontosabban annak nonprofit cége, a Budapest Brand a Vörösmarty téri karácsonyi...

Georg Spöttle: Az orosz-amerikai állampolgárokat mentené ki az USA Oroszországból

Biztonsági riasztást adott ki az USA moszkvai nagykövetsége és Oroszország azonnali elhagyására szólította fel az amerikaiakat. A figyelmeztetés...

Orbán Viktor munkája nem volt hiábavaló! .. Jelzésértékű, hogy az EP-ben az európai reneszánszban reménykedő pártok határozottan kiálltak Magyarország mellett!

A támadásokról eleget hallottunk, eleget élvezkedett ezen a baloldali sajtó, arról azonban keveset beszélünk, hogy a vörös többségű...

2023. április 30-ig magánszemélyeket nem tehetnek ki önkormányzati bérlakásból!

Az MTI szerint Karácsony Gergely főpolgármester javaslatát egyhangúan támogatta a testület.. A döntés értelmében a Fővárosi Önkormányzat vállalta a...