25.8 C
Budapest
2022. május. 26. csütörtök

Szigorítja a vízummentes beutazás feltételeit az USA

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Forrás: MTI

Az Egyesült Államok szigorítani fogja a beutazási szabályokat azok számára, akik egyébként vízummentesen mehetnek az Egyesült Államokba – közölte hétfőn a Fehér Ház.

Szigorítja a vízummentes beutazás feltételeit az USA

A gyorsított ütemben bevezetendő változtatásokat a november 13-án, Párizsban elkövetett terroakciók nyomán foganatosítják, valamennyi, a vízummentességi programban résztvevő ország polgárai számára. A szigorítások jegyében a szövetségi Belbiztonsági Minisztérium információkat gyűjt majd azokról a beutazókról, akik korábban olyan országokban jártak, amelyeket a “terroristák biztonságos édenkertjeiként” tartanak számon.

A Fehér Ház közleményéből az is kiderül, hogy ezentúl biometrikus információkat – például ujjlenyomatokat – gyűjtenek a vízummentességet élvező országokban is. Ugyanakkor a Belbiztonsági Minisztérium újabb jogosultságokat kér majd a Kongresszustól, például arra, hogy a hatóságok megemelhessék azon repülőtársaságok büntetési tételeit, amelyek nem ellenőrzik megfelelően az utasok útlevél-adatait.

Pillanatnyilag 38 ország, köztük 23 európai uniós tagország – így Magyarország – vesz részt az amerikai vízummentességi programban.

Kapcsolódó anyagok:

Nem akar szír migránsokat befogadni az USA államainak több mint fele

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Nagyszerű kezdeményezés, sok pici gyermek örömére: Mesezebrák Lajosmizsén – képek

Aki járt már a régi ötös úton Budapest és Szeged között, az tudja, hogy az országút Lajosmizsén hosszan, a...

Brutális jégeső verte el Bács-Kiskun megyét, villámárvíz csapott le Kaposvárra – videó, fotók

Hatalmas erővel lendült be szerda délutánra a vihar az ország több pontján. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szinte...

Brüsszelben kiakadtak azon, hogy a magyar kormányban csak fehér magyar emberek vannak

Ahogy arról portálunk is beszámolt, kedden a miniszterek bemutatásával és eskütételével megalakult az ötödik Orbán-kormány. Ezen alkalomból Kovács Zoltán posztolt egy...

Uniós bűncselekménnyé nyilvánítaná az Európai Bizottság a szankciók megsértését

Két javaslattal állt elő az Európai Bizottság, amelyek Ursula von der Leyen elnök szerint segíthetnek még nagyobb nyomást helyezni...