8.4 C
Budapest
2023. március. 27. hétfő

Szigorít a kormány az egészségügyben: szerintük túl sok a felesleges kórházi ágy..

Dátum:

Megosztás:

Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára, Takács Péter szerint a kormány a közeljövőben átalakítja a betegellátást, és a kórházak juttatási rendszerét is.

Takács Péter a Magyar Kórházszövetség konferenciáján kijelentette, a kormány teljesen átszervezi a betegellátást. Többek között jelentősen csökkentenék a lábadozási időt fekvőbeteg-ellátásban, illetve kellő figyelmet fordítanak majd arra, hogy a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) csak a megvalósult beavatkozásokat térítse meg teljes mértékben – írja Blikk.hu a Portfólio.hu-ra hivatkozással

Az is szóba került, hogy túl sok a kórházi ágy

– említette az egészségügyi államtitkár.

Takács Péter úgy vélte, a kórházakban módosítani kell a közbeszerzési eljárások menetén, és 15% alá kell szorítani azokat, amelyeken csak egy induló van. Szóba került, hogy a „rendszer” díjazná a legnagyobb kihasználtsággal teljesítő egységeket.

A legfrissebb hírek itt!

Az államtitkát Szegeden és Debrecenben már járt, és folytatja a körútját, amelynek célja a helyi politikusok felvilágosítása a kórházi ágyak számának és a betegellátás minőségének összefüggésében. Azt mondta, az ágyak számát lakosságarányosan állapítják meg, ez nincs semmilyen összefüggésben a betegellátás minőségével vagy a finanszírozással.

Struktúraváltásban látja a megoldást, az üres ágyakat a szociális szektornak ajánlhatnák fel. Megnézik, hol szükséges több vagy épp kevesebb műtétes ágy, mivel a fenntartása napi 2,8 millió forintba kerül az egészségügyi intézménynek akkor is, ha üresen áll.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

A magyarok megbosszulják a spliti döntőn elszenvedett vereséget

A magyarok megbosszulják a spliti döntőn elszenvedett vereséget Horvátország és Magyarország néhány száz kilométerrel odébb, fél évvel később újabb...

60 éves Quentin Tarantino – képgaléria

Quentin Tarantino, .. filmek, képgaléria Forrás Hirmagazin.eu

A Disney és az április újdonságok – filmek rövid bemutatói

ÁPRILISI ÚJDONSÁGOK   PÁN PÉTER ÉS WENDY PETER PAN & WENDY DISNEY+ ORIGINAL FILM   Április 28. Kizárólag a Disney+ kínálatában A fiatal lány, Wendy Darling...

Tévhit, hogy a vízben található baktériumok okozzák a hüvelyfertőzéseket

Edzett hüvelyflórával induljunk a Húsvét ünnepének.. A legfrissebb hírek itt!   Erre ügyeljünk a húsvéti wellnesskor: Tévhit, hogy a vízben található...