2.3 C
Budapest
2023. március. 23. csütörtök

Szex ötven felett (18+)

Dátum:

Megosztás:

Szex ötven felett

Sokan tartanak az idő múlásától, az ezzel járó változásoktól, pedig mindez természetes folyamat. A szex ötven felett nem csupán a menopauza miatt lehet más, hanem az életünkben bekövetkező változások miatt is. A gyerekeink felnőnek és kirepülnek mi pedig hajlamosak vagyunk beragadni a mókuskerekünkbe elfeledve minden spontaneitást. A szenvedély és a vágy az évek múlásával alábbhagy, az ölelések ritkábbá válnak.

Nem kell lemondani az élvezetekről

Ennek nem kell így lennie. Ötven felett sem kell, sőt nem szabad lemondani az élvezetekről. Sőt egyáltalán nem kell, hogy a dolgok negatív irányba változzanak. Az életünknek több olyan területe van, ahol ötven felett pozitív irányt vesz és könnyedebbé válik és miért ne lehetne ilyen terület a szex.

A jó kommunikáció elengedhetetlen

Őszinte, nyílt kommunikáció nélkül nem fog menni. Az érintetteknek meg kell fogalmazniuk a vágyaikat, érzéseiket. Meg kell osztaniuk egymással mit szeretnének, illetve mit szeretnének másként, mint ahogyan eddig. Érdemes néha egy-egy estét arra fordítani, hogy nyugodt körülmények között megbeszéljék, hogyan tehetnék egymás számára az együttléteket. Fontos, hogy szeretkezés közben is jelezzék egymásnak a partnerek, mi az, ami kellemes és mi az, ami nem. Érdemes az utójáték részévé tenni a jelzést mi volt a szeretkezés során, ami igazán örömet okozott és mi az, amit szívesen kipróbálnának. Ez lehet akár egy szexshopban közösen vásárolt játékszer is.

Nyitottság és rugalmasság

Arra nagyon ügyeljünk, hogy ezek a beszélgetések soha ne a számonkérés vagy hibáztatás teréből történjenek még akkor sem ha elégedetlenek vagy csalódottak vagyunk. Nyitottság, rugalmasság és megértés a kulcs az előre lépéshez, és azt is fogadjuk el, ha a másik fél esetleg nem nyitott arra amit szeretnénk.

Előjáték, egész nap

A szeretkezés soha nem csupán magát az aktust foglalja magában. Benne van minden ahogyan egész nap beszéltünk vagy nem beszéltünk a párunkkal és az is ahogyan ránéztünk, vagy megérintettük. Egy tartós kapcsolatban a spontaneitás, ha nem figyelünk rá elillanhat, ezért jó, ha tudatosan figyelünk a szikra megőrzésére. Egy napközben elküldött kedves üzenet, apró figyelmességek egymás felé nagyban hozzájárulhatnak a jól sikerült esti hangulathoz. Azok számára kik eddig ezt nem próbálták az újdonság varázsával hat., Akiknek gondot okoz mindez írásban, kacérkodhatnak egymással személyesen.

Kreativitás a helyszín és a pózok vonatkozásában

A monotonitás lapossá teheti a szexet, ezért érdemes némi kreativitást csempészni az együttlétekbe. Lehet, hogy az eddig használt pózok már nem működnek olyan jól. Előfordulhat az is, hogy egészségügyi gondok is nehezítést jelentenek. Ebben az esetben is érdemes egyeztetni mi az, ami mindkét érintettnek jó. A szex nem csupán az orgazmusról szól. az érintések és az orális örömök is kapjanak szerepet, sőt akár egy párvibrátort is bevethetünk.

A síkosításról sem feledkezzünk meg

A menopauza után gondot okozhat a hüvelyszárazság, ami nehézkessé teheti a szexuális örömök megélését. Ebben az esetben érdemes bevetni a különböző krémeket, géleket, a szeretkezéshez pedig használjunk síkosítót. Erről érdemes a partnerrel őszintén beszélni.

Néhány ok, ami miatt jobb lehet a szex ötvenen túl

Nagyobb lehet az önbizalmunk. Mire az ember elmúlik ötven éves, addigra tisztában van vele mire képes, mit szeret az életben, mik a céljai és a vágyai. Könnyebben koncentrál a számára fontos dolgokra. Már tud a pillanatnak élni és döntéseket hozni. Mindezek a szex vonatkozásában is érvényesek.

A gyerekek már kirepültek

Amikor a gyermekek kirepülnek a fészekből a szülők felszabadultabbá válhatnak. Akkor és azt csinálnak, amit csak akarnak. A kapcsolat a hosszú idő miatt megfakulhat kissé, de itt az alkalom egymás újra felfedezésére, akár huncut játékokon keresztül. Ne feledkezzünk meg az előjátékról és persze az utójátékról sem.

Nincs verseny

Megszűnik a teljesítménykényszer is. Fiatalabb korban a nők azt hiszik muszáj bombázónak lenniük és el kell bűvölni a partnerüket. A férfiak pedig meg akarják mutatni milyen kemény legények. Ötven felett nyilvánvalóvá válik, hogy ez nem verseny. A szex célja az örömszerzésen túl az érzelmi kapocs erősítése. Nem az aktusok száma a döntő, inkább az együttlét mélysége számít. Ez az, ami elégedetté teszi a résztvevőket.

Önfeledtebbé válhatunk

Az évtizedek előrehaladtával megszabadulhatunk a gátlásainktól, félelmeinktől és elengedve a sztereotípiákat képessé válhatunk az önmagunkra való figyelésre is. Egy kis mázlival és egy megértő partnerrel kísérletezhetünk és esélyt kapunk rá, hogy a szexualitásnak azon ösvényeire jussunk el, amelyen mindig is járni szerettünk volna. Ötven felett a szex sokkal önfeledtebb lehet. Nem kell aggódni a nem kívánt terhesség miatt, a gyerek előtti lebukás sem fenyeget már és a teljesítmény sem annyira fontos, mint fiatalabb korban.

Tisztelet és szeretet

Aki megtapasztalta a különbséget az tudja szerelmesen szexelni sokkal élvezetesebb, mint csupán a technikát gyakorolva. Az érzelmi szál fontossága minden korban számít. Az össze csiszolódott lelkek, ismerve a másik fél minden rezdülését, a tisztelet és a szeretet a bizalom olyan fokára juttathat el, amely hasonló mélységekbe visz mintha szédítően szerelmesek lennénk. Egy adott kor felett a nőknek semmi okuk az orgazmus színlelésére. Arra törekednek, hogy jól érezzék magukat a partnerükkel és ezért tenni is hajlandóak.

 

 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Hegyek között – amerikai romantikus dráma – videó

A fotóriporter Alex és a sebész Ben útja Boise városának repterén keresztezi egymást. Alex az esküvőjére, Ben pedig...

Esti torna – videó

Mozogj többet, élj tovább! Esti torna - videó Hirmagazin.eu

Esti mese – videó

Jó éjszakét gyerekek! Esti Mese A kiskakas gyémánt félkrajcárja - népmese Hirmagazin.eu

Közel a harmadik világháború (reméljük nem lesz (szerk..)): amerikai bombázókat fogtak az orosz határon..

"2023. március 20-án a Nyugati Katonai Körzet légvédelmi erőinek szolgálatban lévő radarjai két, az Orosz Föderáció államhatárának irányába...