20.3 C
Budapest
2023. szeptember. 30. szombat

Szergej Lavrov megfenyegette Amerikát

Dátum:

Megosztás:

Az Egyesült Államok nagyon téved, ha azt hiszi, hogy az Atlanti-óceán biztosíthatja a fennmaradását

– jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Rosszija 1 állami tévécsatornának nyilatkozva.

„Washington úgy gondolja, hogy az önfenntartását az Atlanti-óceán biztosítja. Ez erős eltévelyedés, ha a világot a harmadik világháború határára akarja terelni.

De mindeddig Washington az európai szatellitáit uszította az Oroszországi Föderáció ellen, úgy gondolva, hogy mindent megúszhat” – mondta Lavrov egy pénteken bemutatott interjúrészletben.

A legfrissebb hírek itt!

A nyilatkozat egészét egy vasárnapi magazinműsorban fogják bemutatni.

Az orosz külügyminisztérium pénteken tiltakozását fejezte ki a moszkvai amerikai nagykövetségének amiatt, hogy Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó „elfogadhatatlan kijelentéseivel” ténylegesen támogatásáról biztosította az orosz területekre – beleértve a 2014-ben Ukrajnától elcsatolt Krímre, valamint Belgorod megyére – mért ukrán csapásokat. A tárca képmutatónak és hamisnak minősítette az amerikai biztosítékokat, melyek szerint Washington nem bátorítja Kijevet orosz területek elleni támadásra, és rámutatott, hogy

az ukrán fél „terrortámadásokra” bizonyítottan amerikai fegyvereket és felszereléseket használ fel.

A minisztérium arra figyelmeztetett, hogy az ukrajnai konfliktusban „régóta részes” Egyesült Államok ellenséges fellépése veszélyes válságba sodorta az orosz–amerikai kapcsolatokat, aminek beláthatatlan következményei lehetnek. „Washingtonnak ideje megtanulnia, hogy az Oroszország elleni agresszió minden formája továbbra is a lehető leghatározottabb ellenlépésekbe fog ütközni” – hangzott az orosz közlemény.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken újságíróknak azzal indokolta az orosz nukleáris fegyverek Fehéroroszországba telepítését, hogy mind ezt az országot, mind pedig az orosz–fehérorosz Szövetségi Államot „nagyon-nagyon ellenséges közeg veszi körül”. Ez, mint mondta, megköveteli Minszk és Moszkva szövetségének erősítését.

Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács Vietnamban tárgyaló elnökhelyettese orosz újságíróknak nyilatkozva arra figyelmeztetett, hogy

Oroszország kénytelen lesz megelőző csapást indítani, ha Ukrajna nukleáris fegyvereket kap a Nyugattól.

Úgy vélekedett, hogy a nyugati országokban nem tudatosult egy ilyen forgatókönyv lehetősége, de „bizonyos feltételek mellett rá fognak jönni erre”. Mint mondta, ha Kijevnek atomfegyvert adnak, „akkor az azt fogja jelenteni, hogy egy nukleáris töltetű rakéta érkezik majd hozzájuk”.

„Európa elvesztette az eszét. Az Egyesült Államok egészében a pragmatikus érdekei szerint jár el. Ő maga nem harcol, hanem pénzt keres. Egy sokévszázados ellenséget próbál meg kiiktatni. Ami Európát illeti, számomra ez egy elképesztő történet” – fogalmazott a volt elnök és kormányfő.

Az állította, hogy az ukrán vezetés elkezdte szondázni az ország közvéleményt, hogy a lakosság hogyan viszonyulna a konfliktusnak „koreai forgatókönyv” szerinti, az ország lehetséges felosztásán alapuló befagyasztásához.

A legfrissebb hírek itt!

Úgy vélekedett, hogy az ukrajnai konfliktus valószínűleg évtizedekig el fog húzódni. Azt hangoztatta, hogy ha Ukrajnában nem változik meg a vezetés, akkor „három év tűzszünet, két év konfliktus fog következni, és minden újra megismétlődik”. Mint mondta, Kijevvel mindaddig lehetetlen tárgyalni, amíg Volodimir Zelenszkij az elnök.

Medvegyev a Telegram-csatornáján azt írta, hogy szerinte Ukrajna államként elkerülhetetlenül meg fog szűnni, aminek több forgatókönyve lehet. Ezek mindegyikében abból a feltételezésből indult ki, hogy az ország nyugati területeit az unió országai fogják elcsatolni.

Arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy ki a legrokonszenvesebb számára a jövő évi amerikai választások elnökjelölt-aspiránsai közül, az orosz biztonsági tanács alelnöke kijelentette: „A legfontosabb, hogy ne a demenciás srácot válasszák meg!”

A Fehér Házra újra pályázó Donald Trump volt elnökkel kapcsolatban azt mondta, hogy ő „jó srác, de ijedős”, hozzáfűzve, hogy a Kreml számára „történelmileg mindig könnyebb volt a republikánusokkal együttműködni”.

Nyitókép: Jurij Kocsetkov

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Váratlan dolgot tettek az oroszok éjjel, ez az ország sodródhat bele a háborúba

Lehetséges légtérsértést észleltek a román hadsereg radarjai péntekről szombatra virradó éjszaka, amikor Oroszország újabb légitámadást intézett a román...

Kiakadtak a rajongók Beckham tettén, amikor szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert…

David Beckham ismét megosztotta a követőit legújabb videójával, amelyen szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert. Éppen Victoria Beckham párizsi...

Milliókat keres ez a gyönyörű lány azzal, hogy a kerek fenekével lufikat robbant – fotó

Egy fiatal nő nem gondolta volna, hogy az egyik rajongója fura kérdéséből üzleti vállalkozást fog indítani, azonban mégis...

Egyre durvul a migránsőrület – képek, videó

Drótvágó, létra, bot, csőre töltött éles lőfegyver... – át akarnak jönni az illegális migránsok a kerítésen - írja...