20.8 C
Budapest
2022. május. 19. csütörtök

Szeretteit védve ölte meg apját a 13 éves Bernadett

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Családtagjai életét védte, ezért szúrta halálra dühöngő apját a 13 éves Z. Bernadett. Az elborult családfő elôbb a felesége nyakát vágta meg üveggel, majd 18 éves fia, Dávid hasába mártott egy konyhakést.

Sokkos állapotban remegett a rendőrkocsiban Bernadett, miután halálos sebet ejtett édesapján, Z. Csabán vasárnap a Pest megyei Galgahévízen. Betti utolsó kétségbeesésében cselekedett: a családfő először feleségét, Ildikót támadta meg, majd anyja segítségére siető nagyobbik lányát, végül 18 éves fiát, Dávidot is. A mindössze 13 éves Betti ekkor lépett a szobába, elszánta magát arra, hogy élete árán is megvédje a családját.

A tragédia helyszíne. Galgahévízen agresszív embernek ismerték a családfőt

Nyolc órán át harcoltak Dávidért

– Még teljesen a történtek hatása alatt állunk – mondta remegő hangon a Borsnak Betti nővére, aki maga is jelen volt a tragédia pillanataiban. A fiatal családanya karja még mindig kék-zöld, itt szorította meg ugyanis elborult apja. Elmondta, hogy apja és édesanyja, bár közös háztartásban éltek, de már nem alkottak egy párt. Csaba azonban ezt nem tudta feldolgozni, az agresszív, züllött életet élő férfi többször is brutálisan lépett fel Ildikóval szemben. Most épp féltékenységében borult el az agya.

– Rátámadt édesanyámra, ekkor közéjük ugrottam, anyukámat betoltam a szobába – mesélte a Borsnak a szörnyű részleteket a lány, aki azonban hiába próbálta elállni az ajtót, a férfi betörte annak üvegét, azon benyúlva Ildikóhoz ugrott, és a falba verte az asszony fejét, a kitört üveg egy darabjával pedig felsebezte a nő nyakát. A családtagok segítséget kértek, ekkor érkezett a másik testvér, Dávid. A 18 éves sráctól már megijedt az apja, eldobta az üveget, kést ragadott, és fia hasába szúrta. A tini életveszélyesen megsérült, életét csak nyolcórás műtéttel tudták megmenteni.

Bernadett (balra) ösztönösen cselekedett, amikor anyját (jobbra) és bátyját védte

„Ha nem végez vele, ő gyilkol meg minket”

Betti ezalatt nővére riadt, három éves kislányára vigyázott az egyik szobában. Nővére kérte: ne jöjjön ki onnan. Betti azonban hallotta a sikolyokat, kirontott a szobából, ahol azzal szembesült, hogy bátyja vérbe fagyva fekszik a földön, míg ámokfutó apjuk éppen késsel kergeti testvérét és sérült édesanyját. A tini ekkor kést ragadott, és apja hátába vágta.

– Színtiszta önvédelem volt. Ha a húgom nem lép, akkor ki tudja, mi történt volna. A saját és a mi életünket is mentette. Ő a világ legkedvesebb és legcsendesebb teremtése, de ha a családjáról van szó, értünk bármit megtesz. Ha nem végez vele, akkor apám gyilkol meg minket. Betti semmiről nem tehet – mondta határozottan a nővére.

 

Szabadlábon védekezhet a lány

A helyiek szerint a férfi régóta terrorizálta a családját.

– Sakkban tartotta őket. A négy gyerek nagyon tisztelettudó, csendes és kedves, a testvérek imádják egymást. Betti mindig félt az apjától, csoda, hogy eddig ép ésszel bírta azt a terrort – mondta a család egyik ismerőse.
Galgahévíz lakói egy emberként állnak ki Bettiért.

– Sajnáljuk, hogy neki kellett ezt megtenni, és neki kell viselni ezt a lelki terhet. Úgy remegett szegény a rendőrautóban, mint a nyárfalevél – mondják a szemtanúk. A kislányt azóta kihallgatták, de elengedték, szabadon védekezhet. Édesanyjának több öltéssel kellett összevarrni a nyakát. Dávid azóta is kórházban van, de az intenzív osztályról már kiengedték.

– A műtét szerencsére sikerült, úgy tudom, hogy már kihallgatható állapotban volt, így a rendőrök tudtak vele beszélni – mondta el a testvére.

Kapcsolódó:

Mádl megkegyelmezett Kittynek

A tótújfalusi S. Kitty 2002-ben, mindössze 14 évesen végzett mostohaapjával. Kiderült, hogy az iszákos, agresszív férfi nemcsak hogy rendszeresen bántalmazta Kittyt és annak édesanyját, de szexuálisan is molesztálta. Kitty egy éjszaka egy engedély nélkül tartott pisztollyal álmában agyonlőtte a brutális családfőt. A kislány először két év börtönt kapott, Mádl Ferenc azonban elnöki kegyelemben részesítette. A most 31 éves nő azóta családanya, külföldön él.
borsonline

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Németország Leopard tankokat ad ajándékba Csehországnak, hogy Csehország tudjon adni régi fegyvereket Ukrajnának.. – Szólj hozzá!

Csehország 15 Leopard 2A4 típusú harckocsit kap Németországtól, és tárgyalásokat kezdett további 50, a legkorszerűbb Leopard-változathoz tartozó 2A7+...

Mariupol végleg elesett, egy ország két évszázados politikának vet véget Putyin

Mariupol védői több hónapos küzdelem után feladták a harcot, így elesett az Azovi-tenger melletti város utolsó bástyája, az...

Időjárás: mutatjuk, mire számíthat ezen a májusi csütörtökön

Az észak felől hazánkba nyomuló hűvösebb légtömeg nyugalomba kerül fölöttünk, így a csütörtök hajnal még a tegnapinál is...

Észak-Korea a járvány szorításában – a büszke országvezetés nem kér külföldi segítséget, és saját szakembereit okolja a krízisért – hanganyagon a szakélrtővel készült interjú.....

A határok hermetikus lezártsága miatt elképzelhető, hogy valóban csak most érte el a koronavírus-járvány Észak-Koreát, ám az oltatlanság...