21 C
Budapest
2023. június. 4. vasárnap

Szeretném, ha az emberek tudnák azt, hogy értük dolgoztam, és nagyon rosszul esik, hogy mégis engem bántanak” – mondta Zsuzsa, a háziorvosi asszisztens..

Dátum:

Megosztás:

Nagy a pánik Pilisborosjenőn! Koronavírusos lett a háziorvos asszisztense, félnek a helyiek, több mint százan kerültek karanténba..

A háziorvos asszisztenséről derült ki: koronavírusos /Fotó: Glix

A háziorvos asszisztenséről derült ki: koronavírusos /Fotó: Glix

Egy emberként félnek Pilisborosjenő lakói, miután kiderült, elkapta a koronavírust a háziorvos asszisztense is, akinek rosszul esik, hogy őt hibáztatják a történtekért.
Nagy a félelem a pilisborosjenői lakosok között, amióta kiderült: koronavírusos a helyi háziorvos asszisztense! Bár ő és az orvos is azonnal karanténba kerültek, amint kiderült a fertőzöttségük, sőt, további 125 embert szólítottak fel otthon maradásra, sokan attól tartanak, így is kapcsolatba kerültek olyannal, aki esetleg megfordult a rendelőben nemrégiben.

„67 éves vagyok, és nem tagadom, tartok attól, hogy olyannak kerültem kapcsolatba, akivel a 125 lehetséges fertőzött is beszélt, akkor elkaphatom a kórt.

Most van vagy 38 fok, folyik rólam a víz, de én akkor is maszkban megyek az utcára, nem kockáztatok” – kezdte a helyszínre érkező Ripostnak Hartyányi Istvánné.

Hasonlóan vélekedett egy másik, megkérdezett asszony is, aki arról beszélt, most, hogy igazoltan van koronavírusos beteg a településükön, sokkal több okuk van aggódni:

„Nagyon félek attól, hogy 80 évesen belehalok ebbe a vírusba. Éppen ezért nem időzöm az utcán, sietek haza, ha találkozom valakivel, rögtön felveszem a maszkot”.

A polgármester, Tömöri Balázs mindezek ellenére igyekszik nyugtatni a faluban élőket, mint mondta, ózgenerátoros fertőtlenítést végeztek az egész egészségházban.

„Mielőtt kiderült volna a pozitív koronavírusteszt, az asszisztens, mivel nem volt váltása, két napig lázasan dolgozott a betegek között” – mesélte Tömöri, hozzátéve: most az ürömi háziorvos helyettesíti a karanténban lévő doktort, és reméli, hogy az esetlegesen továbbfertőzött személyek is betartják a szükséges védőintézkedéseket.

„Az orvoson és az asszisztensen túl 125 embernek küldünk ki személyre szabott felszólítást, amiben megkértük őket, hogy maradjanak otthon. Ugyanakkor, ha mégis kénytelenek kimozdulni, jeleztük, hogy fokozottan figyeljenek az előírások betartására, a maszk és a fertőtlenítő használatára” – mondta a polgármester.

Az érintett asszisztenst is utolérte a lap, aki elárulta: Horvátországba utazott volna nyaralni, ezért teszteltette le magát.

„Az interneten azt olvasom, hogy engem hibáztatnak, hogy én fertőztem meg az embereket, pedig én voltam az, aki minden nap ott ültem, dolgoztam, fogadtam a betegeket. Szeretném, ha az emberek tudnák azt, hogy értük dolgoztam, és nagyon rosszul esik, hogy mégis engem bántanak” – mondta Zsuzsa, aki jelenleg az egész családjával karanténban van.

blikk, ripost, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Hazánkba is megérkeztek a Pokol Angyalai (Hell’s Angels) motorosklub tagjai

Az Egyesült Államok a társaságot bűnözők bandájaként tartja számon. A világ minden tájáról jönnek a tagok, akik hazánktól...

Videón az M1-esen át menekülő őz, amely egy tatabányai kertben talált menedéket

Őzet találtak egy családi ház kertjében Tatabányán pénteken. Az állat kilométerekről, az M1-es autópályán át kóborolhatott el idáig. Az M1-es...

Sorsfordító kijelentést tett Volodimir Zelenszkij

Ukrajna készen áll a rég várt ellentámadás megindítására, hogy visszafoglalja az Oroszország által megszállt területeket – közölte az ukrán...

Itt vannak az új hulladékgazdálkodási rendszer díjai

Megismerhetők azok a díjak, amelyeket alkalmazni kell az energiaügyi miniszter rendelete alapján a július 1-jétől hatályos hulladékgazdálkodási rendszerben. A...