11.9 C
Budapest
2022. szeptember. 29. csütörtök

Szeretnéd tudni, mitől lett tiszta sár tegnap reggelre az autód, és miért érezted rosszul magadat? Itt a válasz, és nem is a kosz a legrosszabb az egészben..

Dátum:

Megosztás:

Szaharai eredetű homokvihar csapott le Európára, Spanyolország és Portugália jártak a legrosszabbul, de itthon minden autót vörös és szürke por fedett be tegnap reggelre, és valami nyomasztó szag volt a levegőben, amitől sok embernek megfájdult a feje..

03

A koszt, fejfájást és bosszúságot a Szaharából származó homokviharból felkapott, majd a széllel több ezer kilométerre eljutott apró szemcsék okozták:

van olyan terület Európában, ahol a bosszúságon túl komolyabb problémákkal is járt a homokvihar.

Így például Spanyolországban egyenesen azt javasolják az embereknek a hatóságok, hogy hordjanak arcmaszkot, hogy kültéren ne lélegezzék be a szálló porszemeket: vannak olyan területek az Ibériai-félszigeten, ahol a látótávolság is jelentősen csökkent, a por valósággal elhomályosítja az eget.

Az egészségügyi hatóságok azt is tanácsolják, hogy most mindenki kerülje a kültéri sportolást, különösen a légzőszervi betegséggel küzdők, mert nem tudni, hogy a felkavarodott homokszemcsék menet közben mit hoztak még magukkal!

02

Az AP az Európai Unió Copernicus Atmoszféraellenőrző Szolgálatát idézve azt írja: Európa egy részén, így Spanyolországban, Franciaországban és Portugáliában nagy területeken jelentősen romlott a levegő minősége.

A spanyol hatóságok a homokvihart rendkívülinek írták le, de hozzátették: a szálló por mennyisége hatalmas ugyan, de nem döntött rekordot sehol az országban.

A jelenség bár kellemetlen és olykor ijesztő is lehet, évente előfordul egyszer-kétszer, jelemzően februárban-márciusban – írja a hírügynökség. Ilyenkor az történik, hogy az Algéria és Tunézia felett mozgó alacsony légnyomású rendszer felkapja a port, és északra továbbítja, Európa fölé.

A homokfelhő egészen messze utazhat: volt olyan év, hogy Izlandot is elérte.

Képek: autonavigator

Nyitókép: promotions

blikk nyomán,

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Orbán Viktor munkája nem volt hiábavaló! .. Jelzésértékű, hogy az EP-ben az európai reneszánszban reménykedő pártok határozottan kiálltak Magyarország mellett!

A támadásokról eleget hallottunk, eleget élvezkedett ezen a baloldali sajtó, arról azonban keveset beszélünk, hogy a vörös többségű...

2023. április 30-ig magánszemélyeket nem tehetnek ki önkormányzati bérlakásból!

Az MTI szerint Karácsony Gergely főpolgármester javaslatát egyhangúan támogatta a testület.. A döntés értelmében a Fővárosi Önkormányzat vállalta a...

Hamar itt a hideg, és aki egész évben nem készült fel, az könnyen megfázik, de van megoldás!

Kurkuma, gyömbér, sárgarépa, ebből készíts ívólevet! A gyömbér miatt egy kicsit erős lesz, de meg kell inni, és akkor...

„Sándor, Sándor, tűnj a p…mból” – skandálták az abortusztörvény ellen tüntetők a Belügyminisztérium előtt – Így zajlott a demonstráció

Szeptember 13-án jelent meg a Pintér Sándor, belügyminiszter nevéhez köthető rendelet, amely az abortusztörvény egyik mellékletén változtatott: eszerint...