4.6 C
Budapest
2024. április. 17. szerda
HomeÉletmódÉletmód hírek"Szerencsére nem történt tragédia" – porcukor helyett tisztítószer került az ovisok ételére,...

„Szerencsére nem történt tragédia” – porcukor helyett tisztítószer került az ovisok ételére, újabb részleteket tudtunk meg – De ez hogyan történhetett meg? .. Milyen rendeltetésszerű működésről lehet beszélni ilyen esetben? .. Neked mi a véleményed erről?

Az eset egy pilisborosjenői oviban történt. A Bors több szülővel is beszélt.

A Mesevölgy Óvoda Mindszenty utcai épületében csütörtök reggel fatális tévedés történt a gyerekek étkeztetésénél, amikor porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek ételébe. Ők azonban érezték, hogy valami nincs rendben a reggeli ízesítésével, így le sem nyelték, hanem azonnal kiköpték azt. Úgy tudjuk, valami kásaszerű ételt kaptak a kicsik.

A pilisborosjenői Mesevölgy Óvoda Mindszenty utcai épületében került porcukor helyett tisztítószer a gyerekek reggelijébe Fotó: Bors

pilisborosjenői oviban történtekről az egyik szülő tájékoztatta lapunkat. Az első hírek aggasztóak voltak, mert arról szóltak, hogy a reggeli után nem sokkal több kisgyerek is fájlalta a hasát, állítólag az egyik olyan erősen hányt, hogy jobbnak látták kihívni a mentőket. Szerencsére ekkora baj nem történt. Megkeresésünkre az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa, Kaszap Réka a következőket mondta:

A helyszínről senkit nem kellett kórházba szállítani.

Az aggódó szülők később elővigyázatosságból, már otthonról vittek kórházba öt gyermeket, akiket megfigyelésre éjszakára bent tartottak, de pénteken hazamehettek. Péntek reggel Pilisborosjenőn az óvoda egyik munkatársa arról számolt be lapunknak, hogy a kicsik mókának élték meg a kórházi megfigyelést.

A helyszínen a Borsnak több, gyermekével érkező szülő is megerősítette az előző nap történteket. 

Porcukornak nézték a tisztítószert, de szerencsére nem történt tragédia!

– mondta megkönnyebbülve egy kislányával érkező édesanya, aki kérte, hogy a nevét ne írjuk le.

Egy kisfiától elköszönő édesapa a következőket mondta munkatársunknak a helyszínen.

– A legfontosabb az, hogy minden gyerek jól van. Nagyobb volt az ijedtség, mint amekkora baj lett végül a dologból! 

Mindannyian megnyugodtak, hogy a fatális tévedés ellenére végül szerencsére nem történt tragédia. 

A Mesevölgy Óvodát fenntartó helyi önkormányzat egy munkatársa a részleteket ismertetve elmondta: 

– Azért kerülhetett a tisztítószer az ovisok reggelijébe, mert az intézmény épületét bővítik. Az október óta húzódó átadás garanciális munkálatai a konyhát, valamint több tárolót is érintenek. Így fordulhatott elő, hogy valaki porcukornak hitte a tisztítószert. 

Szerencsére a gyerekek résen voltak, nem nyelték le a tisztítószert, így nem történt nagyobb baj. Egy lapunknak nyilatkozó budapesti óvónő megkeresésünkre elmondta: ő a cukrot és a sót mindig megszagolja, amikor kiteszi a kicsik asztalára, hogy nehogy véletlenül hasonló eset történhessen.

FRISSÍTÉS: A Bors megkereste a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is, akiktől a következő válasz érkezett:

„A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2024. február 29-én reggel egy pilisborosjenői óvodában, a gyermekek reggelijébe porcukor helyett mosogatószer került. Az intézményből öt gyermeket – megfigyelésre – kórházba vittek. A Budaörsi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt indított nyomozást egyelőre ismeretlen tettes ellen.”

Forrás nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work