16.5 C
Budapest
2023. június. 7. szerda

Szeptember 3: Elképesztő égi jelenség közeleg, ez az évszázad szenzációja

Dátum:

Megosztás:

Ebben az évszázadban pontosan 10 napfogyatkozást listáztak, ezeknek azonban csak a fele teljes. A legszebb pedig épp kis hazánkból lesz látható, mutatjuk a részleteket!

Napfogyatkozás akkor jöhet létre, amikor Újholdkor a Nap, a Hold és a Föld egy vonalba kerülnek és a Földről szemlélve a két égitest eltakarja egymást. Teljes napfogyatkozásnál a Hold árnyéka a Földre vetül és nagyobbnak látszódik mint a Nap, míg a gyűrűsnél ez fordítva van.

Napfogyatkozás idején spirituális értelemben kettős hatás ér minket: a Hold megnövekedett energiája és a ritka csillagászati esemény hatása ugyanúgy érvényesül. A nappalra boruló sötétség hatása pedig tízszer olyan erőteljes, mint egy átlagos éjszakáé.

A fogyatkozás szükségszerűen valamilyen érzelmi krízist tár fel,  rájövünk, hogy pontosan minek a hiánya okozza a legtöbb frusztrációt életünkben, milyen szükségletünk nem elégül ki.

A különböző nap- és holdfogyatkozások bioritmusunkra és érzelmi életünkre is hatással vannak, és még ha nehezen is fogadjuk el a tényt, ilyenkor bizony szükségszerű változások következhetnek be az életünkben. Ezek érzelmi vonatkozását összhangba lehet hozni a racionális szempontokkal is.

Szeptember 3 Elképesztő égi jelenség közeleg, ez az évszázad szenzációja 1
Fotó: Tumblr

Magyarországon legközelebb 2081. szeptember 3-án lesz teljes napfogyatkozás, mely több mint 5 és fél órán át keresztül lesz látható. Ez lesz az évszázad utolsó teljes napfogyatkozása.

Bár a nevezetes holdfogyatkozásra még 63 évet kell várnunk, jó tudni, hogy a csillagászati esemény szimbolikus értelemben egy fejezet, mely egy fejlődési szakasz végét jelenti. A szerencsések lelkileg is készülhetnek rá. És még ha nem is váltja be a hozzá fűzött reményeket, de tudatosságunkat egészen biztosan növelni fogja.

Szeptember 3 Elképesztő égi jelenség közeleg, ez az évszázad szenzációja 2
Fotó: 123RF

A ciklus lezárásakor meg kell tanulni elengedni, a görcsös ragaszkodás megnehezíti a fejlődést, pedig az igazán fontos átalakulások csak bizonyos áldozatok árán folytatódhatnak vagy szilárdulhatnak meg.

A fogyatkozás ház- és jegyhelyzete pedig azt mutatja meg, hogy kinek milyen életterülete szorul a legmélyebb átalakításra és mely feladatok nem tűrnek tovább halogatást.

Szeptember 3 Elképesztő égi jelenség közeleg, ez az évszázad szenzációja 3

Tudatossággal, nagyobb odafigyeléssel és önkontrollal azonban nincs az a fogyatkozási hatás, amelyet ne tudnánk magunkban kezelni.

Szeptember 3 Elképesztő égi jelenség közeleg, ez az évszázad szenzációja 4
Fotó: 123RF

A Magyarországról látható 2081-es teljes napfogyatkozás előtt is gyönyörködhetünk a különleges csillagászati eseményben: 2026. augusztus 12-én Izlandon és majdnem egy évvel később 2027. augusztus 2-án Spanyolországban lesz teljes napfogyatkozás. 

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Gerard Butler, Linda Cardellini, Gary Oldman – A Hunter Killer küldetés – videó

Joe Glass tengeralattjáró-kapitány (Gerard Butler, Támadás a Fehér Ház ellen, 300) épp egy vészhelyzetbe került amerikai tengeralattjárót próbál...

A magyar kislányok lettek a legszebbek Törökországban

A 11 éves Sólyi Réka mindent vitt Sorra hozták el a dobogós helyeket a magyar versenyzők a törökországi Future...

Halálos baleset történt Budapesten tegnap éjjel – videó

Baleset miatt lezárták a ferihegyi repülőtérre vezető utat kedd éjszaka. A rendőrség a honlapján tudatta, hogy a karambolban többen megsérültek, egy...

Egy darabig nem tér vissza a nyárias idő

Egy darabig nem tér vissza a nyárias idő - írja a ripost.hu Kedd Gyakran lesz erősen felhős az ég, és két...