23.6 C
Budapest
2024. május. 19. vasárnap
HomeÉletmódEzotéria: álomfejtés, jövendölés, gyógyításokSzeptember 3: Elképesztő égi jelenség közeleg, ez az évszázad szenzációja

Szeptember 3: Elképesztő égi jelenség közeleg, ez az évszázad szenzációja

Ebben az évszázadban pontosan 10 napfogyatkozást listáztak, ezeknek azonban csak a fele teljes. A legszebb pedig épp kis hazánkból lesz látható, mutatjuk a részleteket!

Napfogyatkozás akkor jöhet létre, amikor Újholdkor a Nap, a Hold és a Föld egy vonalba kerülnek és a Földről szemlélve a két égitest eltakarja egymást. Teljes napfogyatkozásnál a Hold árnyéka a Földre vetül és nagyobbnak látszódik mint a Nap, míg a gyűrűsnél ez fordítva van.

Napfogyatkozás idején spirituális értelemben kettős hatás ér minket: a Hold megnövekedett energiája és a ritka csillagászati esemény hatása ugyanúgy érvényesül. A nappalra boruló sötétség hatása pedig tízszer olyan erőteljes, mint egy átlagos éjszakáé.

A fogyatkozás szükségszerűen valamilyen érzelmi krízist tár fel,  rájövünk, hogy pontosan minek a hiánya okozza a legtöbb frusztrációt életünkben, milyen szükségletünk nem elégül ki.

A különböző nap- és holdfogyatkozások bioritmusunkra és érzelmi életünkre is hatással vannak, és még ha nehezen is fogadjuk el a tényt, ilyenkor bizony szükségszerű változások következhetnek be az életünkben. Ezek érzelmi vonatkozását összhangba lehet hozni a racionális szempontokkal is.

Szeptember 3 Elképesztő égi jelenség közeleg, ez az évszázad szenzációja 1
Fotó: Tumblr

Magyarországon legközelebb 2081. szeptember 3-án lesz teljes napfogyatkozás, mely több mint 5 és fél órán át keresztül lesz látható. Ez lesz az évszázad utolsó teljes napfogyatkozása.

Bár a nevezetes holdfogyatkozásra még 63 évet kell várnunk, jó tudni, hogy a csillagászati esemény szimbolikus értelemben egy fejezet, mely egy fejlődési szakasz végét jelenti. A szerencsések lelkileg is készülhetnek rá. És még ha nem is váltja be a hozzá fűzött reményeket, de tudatosságunkat egészen biztosan növelni fogja.

Szeptember 3 Elképesztő égi jelenség közeleg, ez az évszázad szenzációja 2
Fotó: 123RF

A ciklus lezárásakor meg kell tanulni elengedni, a görcsös ragaszkodás megnehezíti a fejlődést, pedig az igazán fontos átalakulások csak bizonyos áldozatok árán folytatódhatnak vagy szilárdulhatnak meg.

A fogyatkozás ház- és jegyhelyzete pedig azt mutatja meg, hogy kinek milyen életterülete szorul a legmélyebb átalakításra és mely feladatok nem tűrnek tovább halogatást.

Szeptember 3 Elképesztő égi jelenség közeleg, ez az évszázad szenzációja 3

Tudatossággal, nagyobb odafigyeléssel és önkontrollal azonban nincs az a fogyatkozási hatás, amelyet ne tudnánk magunkban kezelni.

Szeptember 3 Elképesztő égi jelenség közeleg, ez az évszázad szenzációja 4
Fotó: 123RF

A Magyarországról látható 2081-es teljes napfogyatkozás előtt is gyönyörködhetünk a különleges csillagászati eseményben: 2026. augusztus 12-én Izlandon és majdnem egy évvel később 2027. augusztus 2-án Spanyolországban lesz teljes napfogyatkozás. 

Forrás: Ripost

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work