2.3 C
Budapest
2022. december. 3. szombat

Szép új világ? Így vélekedik a nőkről a muszlim pap

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Óriási felháborodást keltő videó került ki az internetre Mehdi Kabir imámról, a felvételen az iszlamista tanító a feleség teljes alárendeltségéről értekezik.

Valíd al-Huszeini közismerten feminista palesztin esszéista, író és blogger darázsfészekbe nyúlt azzal, hogy egy olyan videofelvételt posztolt Twitter oldalán, melyben a Muszlim Testvériség hírhedt imámja, Mehdi Kabir a nők házasságbeli alárendelt szerepét fejtegeti. Al-Huszeinit 2010 októberében Palesztinában letartóztatták, mert közösségi oldalakon és blogbejegyzéseiben állítólag káromkodott az iszlám ellen. Később elmenekült Franciaországba, ahol menedékjogot kapott, majd 2013-ban megalapította a Franciaországi Exmuszlimok Tanácsát.

A videofelvételen szereplő imámnak nem a mostani volt az első nagy felháborodást keltő beszéde, mint arról hírügynökségünk is beszámolt, nemrég olyan bejelentést tett a prédikátor, mely szerint „ Aki disznót eszik, maga is disznó lesz”.

Az imám ezúttal az iszlám tanokat ismertette kissé egyedi módon. Igaz ugyan, hogy az iszlám kimondja, hogy a feleség ne utasítsa vissza a férj közeledését, csak abban az esetben, ha arra jó oka van, Kabir azonban ezt egy kissé átfogalmazva és másképp értelmezve adta elő. Beszédében egy szót sem ejtett arról, hogy a jó feleség elutasíthatja a férj közeledését abban az esetben, ha beteg, kimerült vagy nagy szomorúság érte, és ilyenkor a férfinek megértőnek kell lennie. A prédikátor a férj házastársi kötelességre való invitálását megtagadó feleségnek azt kívánja, hogy az angyalok addig átkozzák, míg fel nem ébred másnap reggel.

Az Iszlám nézőpontja szerint a jó feleség az evilági élet legjobb adományai közé tartozik. Ez különleges helyzetet biztosít számára, és férje feladata, hogy ehhez méltó módon bánjon vele. Mehdi Kabir ezt kiegészítette azzal, hogy a feleség sosem vághat a férje szavába, minden esetben engedelmeskedni kell a férje parancsainak és semmilyen körülmények között nem emelheti fel a hangját a férje ellen.

Az imám beszédében kitért arra is, hogy a feleség anyja semmilyen esetben nem avatkozhat bele lánya házas életébe, nem kelhet a lánya védelmére a férjjel szemben, még akkor sem, ha a lányának van igaza. Kabir beszéde szerint a férj joga előbbre való, mint a szülők joga. Az iszlám kimondja, hogy a házasság megértést és egymás iránti gyengédséget jelent, egy olyan társas viszony, amelyben mindkét fél ad és kap, ám a prédikátor szavai alapján a házasságban a feleség egyértelműen alá van rendelve a férj parancsainak és akaratának, feltétel nélkül minden esetben engedelmeskednie kell, különben Allah haragra gerjed iránta.

A felvétel több közösségi oldalon is látható és a hozzászólásokból egyértelműen kiderül, hogy az emberek elítélik Mehdi Kabir nézeteit, melyek szerint a nőknek minden esetben engedelmeskedni kell férjüknek.

Forrás: Ripost.hu

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Kamerun legyőzte Brazíliát, de így is búcsúzott

A brazil válogatott 1-0-ra kikapott a kameruni csapattól pénteken a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának harmadik fordulójában, de így...

Orbán Viktor: .. “most ugrik a majom a vízbe”

A miniszterelnök terjedelmes interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte a december 5-én "élesedő" szankciók lesznek a legkomolyabbak. Orbán Viktor...

A protein és a női szépség: Miért kulcsfontosságú a megfelelő protein bevitel a nők számára is?

A megfelelő fehérjebevitel viszonylag kulcsfontosságú minden ember, különösen az aktív személy életében. Azonban sokaknál a fehérjék csak az izomtömeg...

Ma este egy romantikus dráma arról, hogy hogyan lesz egy kiskatonából EMBER – Újoncok napja.. – videó

Nap mint nap filmek! Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégente 2 filmet, más és más...