1.1 C
Budapest
2022. november. 29. kedd

Szenzációs régészeti felfedezés a húsvét-szigeti kőszobrok alatt! – VIDEÓ

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A húsvét-szigeti Moai ,,fejszobrok” önmagukban is roppant titokzatos és elgondolkodtató alkotások, amiket a nemrégiben tett régészeti felfedezés csak még tovább bonyolított.

Szenzációs régészeti felfedezés a húsvét-szigeti kőszobrok alatt!

A Moai szobroknak eddig is csodájára jártak az emberek, (körülbelül 887 ilyen szobor található!) az elképesztő fejszobrok ugyanis olyan hihetetlen kidolgozottsággal készültek, hogy nehéz elképzelni, hogyan is voltak erre képesek az emberek sok-sok száz évvel ezelőtt, ráadásul a szobrok hátborzongató módon néznek teljesen egy irányba, a tenger felé, mintha csak várnák valami vagy valaki érkeztét.

A szobrokat körülvevő rejtélyeket bombaként robbantotta fel a nem olyan régen tett régészeti felfedezés, miszerint ezeknek a félelmetes ,,fejszobroknak” teljes és érintetlenül maradt TESTÜK VAN A FÖLD ALATT.

Az elképesztő felfedezés óriási visszhangot keltett, a teljes testű kőszobrokra ugyanis voltaképpen nem létezik racionális magyarázat, hisz zömük az 1200-as és 1500-as évek között készült, amikor is még nem állt rendelkezésre a szobrok létrehozásához és azok ilyen bámulatos és titokzatos módon történő elhelyezéséhez szükséges technológia. A mélyen a földbe rejtett szobor testek oldalán ráadásul titokzatos feliratok és barlangrajzok is felfedezhetők, amikről eddig nem sokat tudni, a tudósok ugyanis nem tudták megfejteni őket és még képet sem hoztak napvilágra róla.

Az egész dolog roppant rejtélyes, ami engem személy szerint, már akkor lenyűgözött, amikor még csak a szobrok feje volt közismert, hisz már akkor is csodálattal tekintettem rájuk, de mindezek után pedig szó szerint felrobbanok a kíváncsiságtól, hogy vajon miféle titkokat rejthetnek még ezek a különleges vulkáni kőzetekből kifaragott szobrok, illetve, hogy milyen célt is szolgálhattak, miért is készíthették őket pontosan. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy még a tenger fenekén is találtak ilyen, épen és egészben maradt szobrokat.

Talán ez a legtitokzatosabb az egészben, hogy vajon miért is készíthették őket, kik előtt szerettek volna tisztelegni velük?!

Szenzációs régészeti felfedezés a húsvét-szigeti kőszobrok alatt 1

Szenzációs régészeti felfedezés a húsvét-szigeti kőszobrok alatt 2

Aki bővebben is szeretne utánaolvasni a Moai szobrok történelmének, azoknak ajánlom az ezzel kapcsolatos fantasztikus Wikipédia cikket, amiben minden fontos információ megtalálható ezekről a kísérteties húsvét-szigeti szoborkülönlegességekről.

Forrás: Arany gondolatok

 

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Varga Judit szerint már több mint 700 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációs kérdőívet

Eddig több mint 700 ezren töltötték ki és küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet – jelentette ki Varga Judit...

Újrahasznosított fűtőelemeket használhatnak Pakson

Az újrahasznosított nukleáris üzemanyagot tartalmazó fűtőelemek használata összességében olcsóbbá teheti a hazai atomerőművi energiatermelést. Zajlanak az egyeztetések a Paksi...

Apró dolgokról… – About small things…

Úgy tűnik, sokan furcsának találják, ha az ember boldogsága az élet apró dolgaiból fakad, holott az valójában nem...

Hogyan vásárolhatunk az interneten az OTP telekóddal?

Hogyan vásárolhatunk az interneten az OTP telekóddal? Egyre népszerűbb és elterjedtebb az a vásárlási forma, melyet az interneten keresztül...