25.3 C
Budapest
2022. augusztus. 8. hétfő

Szennyvízvizsgálattal jelzik előre a koronavírus-fertőzöttek számának emelkedését

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Országszerte folyamatosan vizsgálják a szennyvizet a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. Az adatokból következtetni lehet, hogy az adott területen mekkora a fertőzöttség szintje

– hangzott el az M1 Híradójában.

A mérésekkel két hétre előre tudják jelezni, hogy mikorra várható a fertőzöttek számának emelkedése és a járvány esetleges második hulláma.

Az örökítőanyag a tünetekkel rendelkező és a tünetmentes fertőzött emberek szervezetéből kerül a szennyvízbe. Vargha Márta, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakértője arról beszélt: a szennyvíz nem a vírust, csak annak nyomait tartalmazza, így nem fertőz.

Hetente vesznek mintát Budapesten három szennyvíztisztító telepen és a megyeszékhelyeken. Jelenleg minden vizsgált településen kicsi a vírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben.

Magyarországon a legfrissebb adatok szerint továbbra is kedvező a járványhelyzet. Egy nap alatt mindössze hat embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, és senki sem halt meg. Jelenleg ötszáztizenegyen betegek, nyolcvanhárom embert ápolnak kórházban, közülük öten vannak lélegeztetőgépen.

A környező országokban viszont sokkal rosszabb a helyzet. Romániában előfordult, hogy egy nap alatt kilencszázan betegedtek meg, Horvátországban is több mint száz új esetet jegyeztek fel a hétvégén, Szerbiában pedig már a gyerekeknek is kötelező szájmaszkot viselni.

M1, Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Új életet kezd Schumacher felesége, imádott férjével együtt..

Corinna Schumacher nem véletlenül könnyezte meg otthon ápolt férje megható méltatását. Óriási feladat előtt áll: új életet kezdenek...

Jó hírünk van a katából kiesőknek – a családosok jövőre kaphatnak „szja-visszatérítést”

Érdekes körülményre hívta fel a figyelmünket a kata változása kapcsán Angyal József okleveles adószakértő – arra, hogy azok a...

Iskolakezdés: Idén is több tízezres támogatást lehet igényelni..

A tankönyv ingyen van ugyan, de így is sok kiadásuk van a szülőknek az iskolakezdéssel kapcsolatban. Ám ezeket...

Vb-címek helyett a melegek jogaiért és világunk megmentéséért harcolt Sebastian Vettel

Az idény végén visszavonuló Sebastian Vettelre nemcsak amiatt fognak emlékezni a Forma–1-es rajongók, mert 2010 és 2013 között...
facebook