26.1 C
Budapest
2022. július. 2. szombat

Szemléletváltás történt a bevándorlással kapcsolatban Európában

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az olasz, az osztrák és a német belügyminiszter Innsbruckban találkozott az uniós belügyminiszteri tanácskozás előtt.

Úgy vélik, szemléletváltás történt Európában a bevándorlással kapcsolatban. Matteo Salvini úgy látja, hogy teret nyertek Európában az olasz javaslatok, vagyis az unió végre elkezdi megvédeni a külső határait. Jellemző, hogy már az olasz kikötők lezárásával kapcsolatos tiltakozás is egyre inkább elhalkul – közölte az M1 Híradója.

Egy nappal az Európai Unió belügyminisztereinek informális találkozója előtt az osztrák fővárosba érkezett Matteo Salvini olasz, Horst Seehofer német és Herbert Kickl osztrák belügyminiszter is. Két, illetve háromoldalú megbeszéléseik központi témája a menekültválság volt. Mindhárom politikus úgy látja, szemléletváltás következett be Európában az illegális bevándorlás megítélésében.

A gyökeresen megváltozott olasz bevándorlás-politikát jellemzi, hogy a szicíliai Trapani kikötőjébe mégis kiköthet Vos Thalassa olasz teherhajó több mint hatvan migránssal a fedélzetén, akiket a  Földközi-tengeren mentettek ki. De mivel az afrikai migránsok megtámadták a legénységet, attól tartva, hogy visszaviszik őket Líbiába, Matteo Salvini úgy döntött, a migránsoknak bilincsben kell partra szállniuk. Mint mondta, előbb börtönbe kell kerülniük, utána pedig vissza a hazájukba.

Herbert Kickl osztrák belügyminiszter úgy vélte, a dolgok mostani állása viszonylag egyszerű. Rendbe kell rakni mindazt, ami túl hosszú ideig teljesen össze volt kuszálva. Szerinte is világos az üzenetet, hogy csak az jöhet az Európai Unióba, aki valóban védelemre szorul.

A belső migráció kérdésével kapcsolatban Horst Seehofer emlékeztetett, Bécs felajánlotta Berlinnek, hogy visszaveszik azokat a migránsokat, akik az osztrák-német határon be akarnak lépni Németország területére, de már menedékkérelemért folyamodtak Ausztriában.

A politikusok egyetértettek abban, hogy nemrég még elképzelhetetlen lett volna azt tervezni, hogy Európán kívül legyenek befogadó állomások a migránsok számára – ma viszont már ezt tekintik egyértelműen a legkívánatosabbnak.

Herbert Kickl osztrák belügyminiszter szerint önkéntes alapon kellene létrehozni uniós területen kívül menekültközpontokat. Macedónia is szóba került, mint lehetséges helyszín, ám Szkopje ezt már most visszautasította. Nikola Dimitrov macedón külügyminiszter szerint a Balkán országait nem lehet arra kérni, hogy átvállaljanak egy ekkora terhet.

Forrás: MTI, M1, hirado.hu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Újra bálna tűnt fel a Szajnában – képek

Nagy méretű bálna tűnt fel a Szajnában, egy hónappal azután, hogy egy másik tengeri emlős, egy kardszárnyú delfin...

Észak-Korea vezetése hajmeresztő bejelentéssel állt elő

A szakértők értetlenül állnak az északi, a koronavírus érkezésével kapcsolatos álláspont előtt. Észak-Korea lakosságát eközben arra figyelmeztette az...

A magyar katona nem társadalmi termék, hanem védelmező. A magyar hadsereg nem költségvetési kérdés, hanem a nemzeti megmaradás őre.

Amióta az eszemet tudom, mindig a hadsereg jelentette a rend végső bizonyosságát. Amikor hazánk határvidékén dörögtek a fegyverek,...

100 hektáron lángol egy fenyőerdő a Bükkben

Mintegy száz hektáron ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte, hogy...
facebook