26.8 C
Budapest
2023. szeptember. 26. kedd

Szellemek a házban, ufók rabolták el, átjár a falon az erőszakoló: döbbenetes segélyhívások érkeznek a rendőrségre

Dátum:

Megosztás:

A rendőrség ügyeleteire rendszeresen érkeznek bejelentések telefonon vagy személyesen „nagyon különleges” esetekről. Volt akit UFO-k raboltak el, máshoz éjjelente több, fehér lepelbe öltözött férfi jön át a falon, van akinek sugárral fertőzik a macskáját vagy a szomszédjából hall fura hangokat.

09 o Rendőrség TIK - zsaru magazin

A rendőrség Tevékenység Irányító Központjanak ügyeletesi meghallgatják a furcsa hívásokat is Foto: police.hu

A zsaruk szerint a fura bejelentések többségét a magány szülte, az „elkövetők” hosszú ideje egyedül élnek, nincs a környezetükben senki, aki törődne velük, egészen egyszerűen figyelmet igényelnek. A legfurcsább esetek mögött, ahogy a rendőrök fogalmaznak: „van baj ” .

Gyerekmunkáról panaszt tevő tizenegy éves fiú, akinek csak a szobáját kellett volna kitakarítani. Mateklecke ügyében telefonáló ifjú, akinek az iskolában azt mondták, ha segítségre szorul, azonnal hívjon rendőrt. Átszúrt torkú férfiről bejelentést tevő hotelportás, aki félreértette egy vendég panaszát, csak torokfájáshoz – szúró torok – kértek tőle segítséget. A rendőrök rengeteg ehhez hasonló bejelentéseket kapnak.

– Tudni kell kezelni ezeket, mert lehet, hogy valaki virágnyelven akar valamit a tudomásunkra hozni, fenyegetve van, nem tud beszélni – magyarázta Molnár Gábor biztonságtechnikai szakértő, nyugdíjas nyomozó. – A bankoknál, pénzszállító cégeknél külön protokoll forgatókönyv van erre, hogy mit jelent, ha a milliókat kezelő alkalmazott a központot pizzarendelés vagy éppen időjárásra vonatkozó kérdéssel hívja. Ám amikor valaki a rendőrség számán akar ételt vagy éppen taxit rendelni, esetleg arról érdeklődik, tényleg a gólya hozza-e a gyereket, az csak unatkozó polgár. Aki valószínűleg nem is tudja, hogy a „tréfa ” a valós vészhelyzeti vonalat terheli, emiatt meg is büntetheti a hatóság.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb és legizgalmasabb tartalmakat!

Teplán Tibor nyomozó ügyeletes tisztként is szolgált Budapesten. Szerinte a legfurcsább hívások mindig a szellemesek voltak, és itt nem a poénokra gondolt…

– Volt olyan ügyfél, aki rendre esténként hívta a rendőröket, hogy szellemek járkálnak a lakásában – mesélte Teplán. – Egyszer egy fiatal kolléga nem tette le a telefont, hanem megkérdezte, van-e köztük kék? A telefonáló örült, hogy végre meghallgatják, azonnal igennel válaszolt. Erre a rendőr megnyugtatta, hogy minden rendben van, ha kék szellemet lát, többé nem kell hívnia az ügyeletet, mert azokat már a rendőrség küldte, direkt azért, hogy megvédjék. Ez a hívó többé nem keresett bennünket.

06 o Tovaris Titi-facebookTeplán Tibor ügyeletes tisztként találkozott Mary Poppins hasonmásával Foto:Facebook

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb és legizgalmasabb tartalmakat!

Egy másik esetben egy 80 év körüli, elegánsan öltözött hölgy kért segítséget a kapitányságon. A nyomozó szerint olyan volt, mintha Mary Poppins sétált volna be, ám a panasza nem volt ennyire mesés.

– Azt állította, a szomszédja rendszeresen átjön a falon keresztül, leteperi, megerőszakolja, majd a macskáit is besugarazza, egészen biztos, hogy földönkívüli – folytatta az egykori ügyeletes tiszt. – Heti rendszerességgel megjelent nálunk a történettel, többször panaszt is tett, mert szerinte nem vették komolyan a kollégáim. Közöltem vele, ez paranormális jelenség, ez nem a rendőrség, hanem a nemzetbiztonság feladata, azt is elmondtam, őket hol találja, még taxit is hívtam a kapitánysághoz. A hölgy hálálkodva köszönte meg az útbaigazítást, később levelet írt a kapitányomnak, de a főkapitánynak és a belügyminiszternek is, hogy mennyire emberséges, jó rendőr vagyok, tüntessenek k, léptessenek elő, nekem kellene tanítani ezt a szakmát. A Nemzetbiztonsági Hivatalban már nem örültek ennyire nekem, az ügyfélszolgálat munkatársa elátkozott az öreg nénis trükkért, mert Mary Poppins hasonmása egyenesen hozzájuk ment a történetével.

Győrfi Pál 1983-ban kezdte a mentőszakmát, hét éve a testület szóvivője, legismertebb arca /Fotók: Grnák LászlóGyőrfi Pál szerint a teveharapás első bejelentését tréfának hitte a diszpécser /Fotók: Grnák László

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb és legizgalmasabb tartalmakat!

Gyilkos teve a Nyugatiban

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint a mentőknél rosszabb a helyzet, naponta érkezik furcsa hívás, a diszpécsereknek nem könnyű kiszűrni, mi az, amire nem kell reagálniuk. A legklasszikusabb történet 25 éve esett meg, valaki betelefonált, hogy Budapesten, „a Nyugati pályaudvar mellett egy teve leharapta egy ember fejét”. A diszpécser lecsapta a telefont, mondván ilyen hülye viccekkel ne terhelje senki a segélyvonalat. Aztán jött még egy, majd még egy hívás a vérszomjas tevéről, így elindítottak egy esetkocsit a helyszínre. A mentők valóban találtak egy teveharapást szenvedett embert a pályaudvaron, ahová nem sokkal korábban érkezett meg egy cirkuszvonat, s az ablakon fejét kidugó állatot akarta megsimogatni egy rokonára várakozó utas. Szerencsére a fej leharapása már valóban túlzás volt, három öltéssel el lehetett látni a teve fogai által okozott sérülést.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Matthew McConaughey – Arany (Gold) – amerikai kalandfilm – videó

Kenny Wells (Matthew McConaughey) az évszázad üzletére hajt. Dörzsölt, ambiciózus, tele van ötletekkel - csak éppen pénze nincs....

Megtette első balatoni útját a Komáromban készült új komp +fotók, videó

Bemutatták a BAHART új, Komáromban készített balatoni flottájának két már össszeszerelt darabját: a Tihany nevű kompot és a...

Ezért lehet fontos segítség a konyhában egy okosmérleg

Az SKS 707X konyhai mérleg akár okostelefonnal is párosítható Budapest, 2023. szeptember 25. –  A technológia fejlődésének köszönhetően egyes...

NAPÚT – 6: AZ Utolsó vacsora szereplői – Fülöp

A negyedik apostol Fülöp. A rák csillagjegynek sokszoros jelentése is van! Egyrészt ekkor van a nyári napforduló, vagyis június...