7.1 C
Budapest
2023. március. 28. kedd

Szelfi segített a gyilkos megtalálásában

Dátum:

Megosztás:

Elítéltek gyilkosságért egy kanadai nőt, miután a rendőrség olyan fotókat talált róla és meggyilkolt barátnőjéről, ahol a fotón jól kivehető a gyilkos fegyver.

Csaknem hároméves rejtélyt oldott meg a kanadai rendőrség egy Facebookra feltöltött szelfi tanulmányozása után. A 21 éves Cheyenne Rose Antoine még 2015 márciusában fojtotta meg barátnőjét egy hulladéktárolónál, majd a gyilkos övet ott felejtve elmenekült a helyszínről.

A gyilkosság előtt pár órával azonban egy olyan képet töltött fel kettejükről a Facebookra, ahol az ominózus öv a derekán díszeleg. Antoine a gyilkosság után közel három évvel, 2018 január 15-én vallotta be tettét, amiért hétéves szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

Mi is történt pontosan?

A két nő állítólag elválaszthatatlan volt. Antoine a gyilkosság után azt a történetet próbálta elhitetni a rendőrséggel, hogy egy házibuliból tartottak egy kocsma felé, mikor a barátnője egy ismeretlen férfival távozott, ő pedig a nagybátyjánál aludt. A rendőrségnek már ekkor gyanús volt a történet, de bizonyítékok híján nem tehettek mást, ismeretlen férfi után indítottak nyomozást.

Miután az öv azonosítása Antoine-ra terelte a gyanút, a rendőrség a Facebook segítségével próbálta feltérképezni a két nő esti útvonalát, de a gyilkos mindenre gondolt: másnap üzenetben érdeklődött a barátnője estéjéről, és nagybátyja segítségével hamis alibit gyártott a rendőrség számára.

A bíróságon kiderült, hogy az elítélt nőt kiskorában többször bántalmazták a gyermekotthonban, és barátnője megfojtása előtt feljelentést akart tenni a rendőrségen. A bíró ezt nem tekintette enyhítő körülménynek, de azt tanácsolta az elítéltnek, hogy úgy adózhat egykori barátnője emléke előtt, ha a büntetés letöltése után megváltoztatja életét.

Forrás: MTI, BBC

Kiemelt kép: BBC nyomán Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Szégyen, ahogy kinéz Berki Krisztián sírja: megszólalt az édesanyja

Közel tizenegy hónapja, hogy Berki Krisztián tragikus hirtelenséggel elhunyt ferencvárosi otthonában, ám végső nyughelyére még mindig nem került...

EU: „2035-től minden eladott új autónak nulla szén-dioxid-kibocsátásúnak kell lennie”..

Az Európai Unió egy új törvény betartatására készül, amely előírja, hogy 2035-től minden eladott új autónak nulla szén-dioxid-kibocsátásúnak...

Háború a budapesti társasházban: „Ezek szárnyas patkányok”

Valóságos harci állapot van abban a XXII. kerületi társasházban, ahol egy bácsi mindennap eteti ablakából a galambokat, ezzel...

„EZ MAGA A POKOL! egy perc alatt tűnt el!” – Százak keresik a viharban eltűnt 6 éves Gergőt!

Százak keresik már közel egy napja azt a 6 éves autista kisfiút, aki otthonról tűnt el a szélviharban....