36.2 C
Budapest
2022. június. 29. szerda

Szél Detti ábrándok: kormánypárti frakcióként tud bekerülni a Momentum az Országgyűlésbe..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő az Index Kibeszélő c. podcastműsorában beszélt arról, mennyire fontosnak tartja az előválasztást.

Kijelentette, hogy az egyfordulós rendszer semmiképpen sem előnyös az ellenzéknek. Szél reméli, hogy a Kétfarkú Kutya Párt nem akarja gyengíteni a kormányváltás esélyét 2022-ben, mert most nem tudják, hogyan állnak velük.

Szél szorosan együttműködik a Momentummal, de nem lépett be a pártba. Úgy véli, hogy 2022 egy hatalmas fordulópont lehet az ellenzéki tábor és Magyarország számára. Reméli, hogy kormánypárti frakcióként tud bekerülni a Momentum az Országgyűlésbe, és leszögezte, hogy a párt jól megszólítja a fiatalokat, és már időseket tömörítő szárnya is van. Hozzátette: bármelyik ellenzéki politikus kezében jobb helyen van a hatalom, mint Orbán Viktor kezében.

Idén szeptemberben egy fordulót fognak tartani Budakeszin, ahonnan majd az ellenzék legerősebbjét fogják csatába küldeni – mondta Szél Bernadett. Korábban már egyértelművé vált, hogy a “független” politikus mögé beállt a Momentum, valamint a Jobbik, ám Szél elmondta továbbá azt is,, hogy Márki-Zay vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom is jelezte: nem indítanak önálló jelöltet, őt fogják támogatni. Detti könnycunamit eresztett el azzal kapcsolatban, hogy annyira sikeres már az előválasztás, hogy ráindítanak egy saját jelöltet Hegyesi Beáta személyében, aki korábban a város polgármestere volt.

Vele biztosan fognak versenyezni. Remélem, hogy a Kétfarkú Kutya Párt nem akarja gyengíteni a kormányváltás esélyét 2022-ben. Ha nem én leszek az előválasztás nyertese, akkor is be fogok állni a nyertes mellé és mögé, és támogatni fogom abban, hogy a mi térségünk zöld, vagy lehetőleg a zöldhöz legközelebbi jelölt legyen

– fogalmazott a Momentummal kebelbarátságot ápoló politikus, majd hozzátette, nem tudják egyelőre, milyen kapcsolatban vannak a Kutyapárttal, ők vajon ráindítanak-e egy jelöltet.

Nem lép be a Momentumba

Szél szorosan együttműködik a Momentummal, de nem lépett be a pártba – ehhez kapcsolódóan elmondta:

Nekem tényleg nagyon fontos az, hogy az a párt, ahol én vagyok, az teljes mértékben zöld párt legyen, és én azt gondolom, hogy a Momentum nagyon sok zöld ügyet képvisel, de azért sem léptem be, mert nem akarom, hogy mindaz, ami énhozzám kötődött, és esetleg amivel ők nem értenek egyet, az kvázi ilyen tehertétel legyen az ő számukra.

– közölte, majd úgy folytatta, 2022 egy hatalmas fordulópont az ellenzéki tábor számára és Magyarország számára is: vagy így, vagy úgy. Szerinte nem lehet úgy előrejelzéseket csinálni, hogy nem tudni, pontosan mi fog történni.

Azon dolgozunk, hogy ott egy meggyőző ellenzéki győzelem tudjon megszületni a lehető legerősebb kormánnyal

– mondta.

Szél Bernadett független képviselő (elöl, k) és Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője (j) sípot fúj az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. december 12-én. Mögöttük jobbról Ungár Péter, közöttük Schmuck Erzsébet, az LMP képviselői. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Örült Jakabnak

A műsorban arról is szó esett, hogy sokan kérték, legyen miniszterelnök-jelölt, de Szél ezt most nem gondolja aktuálisnak. Azt is elmondta, hogy amikor megtudta, hogy Jakab Péter és a Jobbik beállt mögé, nem számított rá, de kifejezetten boldog volt, hogy a szélsőjobból lett szélbal is mögötte áll. A Jobbik elnökéről úgy fogalmazott, hogy Jakab Péter erős ellenzéki jelölt. Azt is hozzátette, hogy reméli: kormánypárti frakcióként tud bekerülni a Momentum az országgyűlésbe. Úgy véli, hogy a párt jól megszólítja a fiatalokat, és már időseket tömörítő szárnya is van. A Momemtumot azért szereti nagyon, mert belőlük egy van, nagyon erős közösség, és Fegyőr programját kiválónak tartja. Emlékezzünk meg erről a programról, ebben taglalja Fekete-Győr azt, miképp sarcolná meg a jobboldali újságírókat.

Szél Bernadettet és Hadházy Ákost benyelte a Momentum. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Jó, hogy Dobrev elindult

Szél a „korrupt Fideszen” túl igazi ellenfélnek az apátiát tartja. Úgy véli: „egészen abszurd”, hogy most már nagyjából mindent lehet csinálni Magyarországon, csak tüntetni nem.

Ez is azt mutatja, hogy Orbán le akarja fojtani az ellenzéki véleménynyilvánítást a következő időszakban. Igazából még az előválasztás is veszélyben van emiatt

– fogalmazott.

Dobrev Klára jelöléséről, valamint arról, hogy az hogyan hat a nők egyenjogúságának ügyére, szintén elmondta a véleményét: szomorú lett volna, ha nincs női induló a miniszterelnök-jelölti előválasztáson. Szerinte előtérbe kell hozni a nőket a politikában. Az ellenzéki összefogás pártjai által eddig bejelentett miniszterelnök-jelöltekre vonatkozóan hozzátette:

Bármelyikük kezében jobb helyen van a hatalom, mint Orbán Viktor kezében.

A Kétfarkú Kutya Párt különutasságáról azt mondta: van az a pont, amikor már semmi sem számít, csak az, hogy akarjuk-e Magyarországot egy erősebb és boldogabb országnak látni, vagy marad a gyűlöletkeltésben fuldokolva.

Forrás: Index

Közlő: PS

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Előkerült a térfigyelő kamera felvétele a Jókai utcai házomlásról – felkavaró videó (18+)

Szinte teljesen leomlott hétfő délelőtt Budapesten a Jókai és az Aradi utca sarkán található épület teteje és az...

Eldőlt: 2035-től nem lehet új benzinzes és dízeles autót venni az EU-ban

Ma, szerda hajnalban elfogadták az Európai Unió tagországai a klímavédelmi törvényeket, miszerint 2035-től a tagországok területén betiltják a...

Ekkora baj közelít? Az állam mostantól vészhelyzetben átveheti az energiacégek irányítását

Az orosz–ukrán háborúra hivatkozva, rendelettel készítette elő a magyar kormány, hogy a magyar állam az ellátás folyamatosságára és...

Földön, tengeren, levegőben, mindenhol ott lesznek a NATO katonái: Amerika jelentősen növeli a jelenlétét Európában

Az Egyesült Államok jelentősen megnöveli katonai jelenlétét Európában – jelentette be Joe Biden amerikai elnök szerdán a NATO...