28.3 C
Budapest
2023. június. 2. péntek

Szégyen, ahogy kinéz Berki Krisztián sírja: megszólalt az édesanyja

Dátum:

Megosztás:

Közel tizenegy hónapja, hogy Berki Krisztián tragikus hirtelenséggel elhunyt ferencvárosi otthonában, ám végső nyughelyére még mindig nem került sírkő a Farkasréti temetőben.

A volt Fradi-vezért tavaly júniusban temették el, és bár a megszokott eljárás szerint a föld süllyedése miatt ilyenkor kell jó néhány hónap a síremlék állításához, a rajongók és Krisztián édesanyja egy idő után már háborogtak a kopasz földkupac láttán.

Berki özvegye, Mazsi viszont éppen egy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy kint járt a temetőben, beszélt a sírkövessel, és már csak idő kérdése, hogy imádott férje méltó síremléket kapjon.

A temetőben is voltam ma a sírkövessel. Néhai férjem, Berki Krisztián sírja kapcsán…

– fogalmazott Mazsi, hozzátéve, hogy a számára fájó témában többé nem szeretne megnyilvánulni.

Erről Te sem maradhatsz le!

A Blikk a napokban a Farkasréti temetőben járt, ahol ellátogattunk a korábbi főpolgármester-jelölt sírjához is. Változás nem történt, a síremléket azóta sem állították fel, de az is jól látszott, hosszú ideje nem járhatott a sírnál senki. Ha a kopasz földkupac láttán berzenkedtek Berki tisztelői, mit mondanának most?

Még időbe telik, hogy Berki Krisztián méltó síremléket kapjon /Fotó: Pozsonyi ZitaMég időbe telik, hogy Berki Krisztián méltó síremléket kapjon / Fotó: Pozsonyi Zita

A leégett mécseseket a szél széthordta, felborította, a jó ideje kihelyezett koszorúk és virágok pedig teljesen elszáradtak. A sír közepét egy óriási, dupla koszorú borítja művirágokból, aminek tetején egy kismackó mosolyog szomorúan a távolba. Ezen dísz feltehetően Mazsitól vagy Berki nagyobbik lányának édesanyjától, Pamelától származik. A fejfán, melyen a „Szeretni bármi áron” idézet olvasható, még mindig ott vannak a kilenc hónappal ezelőtti temetésre készített csokrok és koszorúk megemlékező szalagjai.

Szívszorító és egyben megható látványt nyújt Berki sírja, ami az iránta érzett rengeteg szeretetről tanúskodik /Fotó: Pozsonyi ZitaSzívszorító és egyben megható látványt nyújt Berki sírja, ami az iránta érzett rengeteg szeretetről tanúskodik / Fotó: Pozsonyi Zita

A látvány vitathatatlanul szívszorító, de talán hamarosan egy Berkihez méltóbb sírhelyet kap a volt televíziós műsorvezető. Kerestük Berki Krisztián édesanyját, aki lapunknak elmondta, már intézik az ezzel kapcsolatos ügyeket.

Erről Te sem maradhatsz le!

Néhány hete beszéltem Mazsival, aki elmondta, már beszélt a sírkövessel, készül a síremlék. Megkérdezte, nekem van-e valami kívánságom, de bevallom, nem akarok beleszólni…

– mondta a Blikknek Júlia, akit érthető módon érzékenyen érint az ügy.

– Jó ideje nem volt lehetőségem Budapestre utazni Krisztián sírjához, de az avatáson természetesen ott leszek. Hogy ez mikor lesz, nem tudom, egyelőre nem kaptam tájékoztatást.

Berki Krisztián édesanyja, Júlia nehezen hitte el, hogy makkegészséges fia meghalt /Fotó: INSTAGRAMBerki Krisztián édesanyja, Júlia nehezen hitte el, hogy makkegészséges fia meghalt / Fotó: Instagram

A fájdalmas időszakban az asszonynak az unokái jelentenek támaszt.

– Mazsival rendeztük a viszonyunkat, nemrégiben jártak nálam Emmával. Tartjuk a kapcsolatot, nincs semmi gond közöttünk – fogalmazott Júlia.

A Blikk által megkérdezett kőfaragó mester elmondta, a jó minőségű alapanyagokból készült sírkő felállítása akár hónapokat is igénybe vehet.

Erről Te sem maradhatsz le!

– Aki ócska, kínai bóvlit szeretne, az a megrendeléstől számított két-három napon belül fel is állíttathatja a síremléket. A minőségi, egyedi igények és jó anyagból tervezett sírkövek elkészítési ideje legalább két-három hónap – magyarázta Horváth Viktor kőfaragó-sírköves.

Az olcsóbb minőségű, importált sírkövek az utóbbi években elterjedtek, hiszen csupán 2-300 ezer forintba kerülnek. A minőségi, méretre vágott síremlék azonban 4-500 ezer forintba kerül, és akkor azzal a sírkövesnek még dolga van. Utóbbi esetben az összköltség bőven egymillió forint fölé tehető. Közös a fájdalom és a szomorúság, de síremlékállítási joga kizárólag a sírhely felett rendelkezőnek van, senki másnak

– mondta az újpesti szakember.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

The Census Bureau has released the most comprehensive statistics to date on same-sex couples living together in the U.S. (18+)

The Census Bureau has released the most comprehensive statistics to date on same-sex couples living together in the...

Figyelmeztetést adott ki a Google: ne kattints rá, ha ezt látod a leveleid között

Egy újfajta nyereményjáték terjed a népszerű levelezőrendszerben. Amelyre ha valaki rákattint, adatai rossz kézbe kerülhetnek. A népszerű böngésző levelezőprogramját,...

Összeverték Király Lindát

Én csak védekeztem - magyarázta az énekesnő. Király Linda volt a Szerencsekerék sztárvendége a TV2-n: elmesélte, hogy az Egyesült...

Elrabolták az ufók, földönkívüli lányokkal közösült – ezért ölt a süttői gyilkos

Nincs egyetértés a pszichológus és a beidézett szakértőpáros között, elnapolták a tárgyalást. Nincs könnyű dolga a bíróságnak a süttői kettősgyilkossággal vádolt...