Hirmagazin.eu
Főoldal » Századvég: Az ellenzék úgynevezett taktikai győzelemre játszik
Belföldi hírek

Századvég: Az ellenzék úgynevezett taktikai győzelemre játszik

Semmilyen kutatás nem támasztja alá, hogy a százhatból lenne negyven olyan egyéni választókerület, amelyben az ellenzéknek van reménye a győzelemre – mondta a Figyelőnek Hidvégi Áron, a Századvég Alapítvány közvélemény- és piackutatási igazgatója.

Migrációkutató intézetet. Százedvég.
Kép: szazadveg.hu

A szakember szerint kétféle – elég gyenge szakmai lábakon álló – választási dramaturgiában gondolkodnak ellenzéki körökben. Az első alapján egyszerűen összeadták a 2014-es választás összes, nem a Fidesz–KDNP-re érkező szavazatát, így szerintük elképzelhető, hogy nyerhetnek. Ez a felvetés tehát azt propagálja, hogy csak egy ellenzéki jelöltnek kell szemben állnia a kormánypárti indulóval.

„A választásoknak azonban – mint ahogy azt a kutatásaink sora és a valóság is bizonyítja – semmi köze nincs az ilyen matematikai képletekhez” – jegyezte meg a szakember. Négy éve ugyanis a nem kormánypárti szavazók több ellenzéki jelölt közül választottak maguknak szimpatikusat, most pedig ezt a lehetőséget megvonnák tőlük. Abból indulnak ki, hogy a szavazók leküzdik averzióikat, és akkor is az ellenzéki indulóra voksolnak, ha utálják azt, amit képvisel.

Hidvégi Áron szerint a legnagyobb probléma a Jobbik és a baloldal viszonyában van, hiszen utóbbi éveken keresztül arról beszélt, hogy a Jobbik veszélyes, szélsőséges és antiszemita erő. Elég szürreális lenne, ha most arra kérnék őket, hogy rájuk voksoljanak – véli az igazgató.

Arra a felvetésre, hogy mi lehet az oka a baloldal országos gyengeségének, a szakember úgy reagált, hogy politikájuk tartalma mellett a 2002-2010-es kormányzati teljesítményével azonosítják őket. Emellett nem reagálnak a valós problémákra, a migrációs válság például nem létezik számukra. Ezek miatt nem tudják mozgósítani a szavazóikat, a kormánypárti szimpatizánsok viszont sokkal eltökéltebbek, meg akarják védeni az eredményeket – mondta Hidvégi Áron.

A teljes cikk a Figyelő legújabb számában olvasható.

Forrás: szazadveg

Hasonló hírek

A látszat csal: sokan gyereknek nézik a tapasztalt mentőseinket!

Géza

A Soros-egyetem elismerte, mozgósítanak a hétvégi tüntetésre

Géza

Tegnap este Orbán Viktor az Ákos-koncerten járt és felköszöntötte Ákost: “Boldog születésnapot, Ákos // Happy Birthday, Ákos!”

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....